SALATER, SMÅRETTER & TILBEHØR
Følg med på vores nyhedsbrev eller på Instagram og Facebook. Der vil du også finde nye og lækre retter med Olivenshoppens produkter. Har du selv ideer, som du vil dele, er du mere end velkommen til at kontakte os her.
Du finder på Youtube flere af opskrifterne i små videoklip, så det er nemt og enkelt at prøve nye retter i køkkenet. Følg med på kanalen her, tryk “abonner”, så får du automatisk besked ved nye videoer:
Olivenshoppens Youtube-kanal

AVOCADOSUPPE I LÆKKERT BOBLENDE SELSKAB
Denne suppe er perfekt som en let aftensmad, skøn frokost eller som en dejlig forret.
OPSKRIFT
———————
2 pers.
1 bouillonterning, høns eller grøntsag
4 dl kogende vand
3 avocadoer
1 citron, saft herfra
4 spsk mascarpone
2 hele ovnbagt hvidløg
2 nips Saltflager med trøffel fra Olivenshoppen
Hvid peber
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader.
Skær toppen af hvidløget, læg dem i et lille ildfast fad og kom en klat smør på, sæt dem ind i den forvarmet ovn i 20min.
Kom vand og boullion i en lille gryde og kog hurtigt op til det bliver boullionvand. Del avocadoerne og kom frugtkød i gryden sammen med hvidløg, mascarpone, citronsaft i. Blend til cremet suppe. Smag til med salt og peber.
Server den i selskab med friske boblende kombucha med olivenbladsekstrakt fra Olivenshoppen.
Tilbehør naanbrød evt krebsehaler, rejer eller crispy rejer.
Opskriften er lavet af Madoglivsnyderi.
KIKÆRTE-SNACK MED TRØFFEL OG CASTELLO
OPSKRIFT
——————
2 ds kikærter, drænet for væde
1 god sjat La Chinata trøffelolie
2 nips La Chinata saltflager med trøffel
Castello ost, revet
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på varmluft 200grader. Beklæd en bradepande med bagepapir. Hæld kikærter, trøffelolie og flagesalt ned i en skål og vend det godt sammen. Hæld kikærterne ud på bredepanden og fordel dem så de ikke ligger ovenpå hinanden. Riv Castello-ost ud over dem alle. Sæt dem ind i den forvarmede ovn i 35min.
Opskriften er lavet af Madoglivsnyderi.
SALAT MED KIKÆRTER OG MANGO-DRESSING
OPSKRIFT:
1 ds kikærter, drænet for væde og skyllet
1 tsk muskatnød
1 sjat Picual ekstra jomfruolivenolie fra Olivenshoppen
Flagesalt
2 røde hjertesalater, skyllet i hele blade
1 dl Primadonnaost, revet i flager
Mangodressing fra Olivenshoppen
1 bt granatæblekerner
Top med mangodre
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200grader, kom de skyllede kikærter i en skål sammen med olivenolie, muskatnød og flagesalt, vend dem godt sammen og fordel kikærterne ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i den forvarmet ovn 20min. Lad dem køle af..
Kom de skyllede hele hjertesalatblade i et salatfad sammen med de afkølede kikærter, revet primadonnaost og granatæblekerner.
Opskriften er lavet af Madoglivsnyderi.
SOMMERSALAT MED JORDBÆR & TRØFFELOLIE
OPSKRIFT
——————-
2-3 håndfulde rucola
4 jordbær, i tynde skriver
1 dl Primadonna ost i flager
1 ps pinjekerner, ristede
1 sjat trøffelolie fra Olivenshoppen
I nip flagesalt m/trøffel fra Olivenshoppen
1 nip friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Fordel rucola i et salatfad og dryp med trøffelolie henover. Fordel osten og jordbærrene henover og top med de ristede pinjekerner, lidt flagesalt og friskkværnet peber
Opskriften er lavet af Madoglivsnyderi.
RUCOLASALAT MED ARTISKOK
OPSKRIFT
——————
3 håndfulde rucola
6 cherrytomater, i tynde skiver
Trøffelolie fra Olivenshoppen
1 dl Castello-ost, revet
1 ds artiskok, drænet for vand og skåret i kvarte
Saltflager m/trøffel fra Olivenshoppen
Friskkværnet peber
1 håndfuld blåbær
1 ps pinjekerner, ristede
Fremgangsmåde :
Fordel de kvarte artiskokker på en bradepande beklædt med bagepapir. Hæld en sjat trøffelolie over, drys med saltflagr og riv Castello-ost henover. Tænd ovnen på varmluft 220 grader og bag dem 20-25 min. til osten er gylden. Lad artiskokkerne køle af. Fordel rucola på et salatfad, hæld en sjat trøffelolie henover sammen med salt og friskkværnet peber. Riv Castello-ost henover. Fordel cherrytomaterne, blåbær og de afkølede artiskokker. Top til sidst med pinjekerner.
Opskriften er lavet af Madoglivsnyderi.
AVOCADOTOAST MED SORT OLIVENPURÉ
La Chinatas puré af sorte oliven lavet med ekstra jomfruolivenolie er ideel til et væld af opskrifter såsom salater, empanadas, risretter, pasta, vinaigretter, pizzaer eller blot som pålæg.
Her er den lavet på lækker toast med vagtelæg og avocado.
OPSKRIFT:
———–
Toastbrød af god kvalitet
Vagtelæg
Avocado
Evt. Frisk ost natural
La Chinata sort olivenpuré
Økologisk Picual – koldpresset ekstra jomfruolivenolie
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Rist brødet og smør med La Chinata olivenpuré. Tilføj avocado og evt. frisk ost og afslut med lidt ekstra jomfruolivenolie. Kog vagtelæggene i en gryde og læg ovenpå eller steg dem som små søde spejlæg. Afslut med salt og peber.
Opskrift: Olivenshoppen.dk
BLINIS MED AVOCADOCREME OG RØGET MØRBRAD
Opskrift:
———-
Blinis: (8 stk)
60 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk La Chinata havsalt m/trøffel
2 æg
1/2 dl mælk
Smør til stegning
Avocadocreme
2 avocado
1 håndfuld persille
1 hvidløg
1 tsk sennep
1 tsk La Chinata havsalt m/trøffel
1 sjat Picual økologisk ekstra jomfruolivenolie
1 stk røget mørbrad, skåret i tynde skiver
Lidt ekstra persille, finthakket
Fremgangsmåde:
Blinis:
Pisk alle ingredienserne sammen med en elpisker, dejen skal være ret tyk. Smelt smør på panden og lav 8 store klatter, som steges på begge sider til de gyldne.
Avocadocremen:
Blend det hele i en blender.
Anretning:
Læg en blinis på en tallerken, smør en god klat avocadocreme på. Skær et lille hak ind i midten af den tynde skive røgede mørbrad og læg den på avocadoencremen. Drys med persille og lav en cirkel med olivenolie omring anretningen på tallerkenen.
Opskrift lavet af: Madoglivsnyderi
TOAST MED AVOCADO OG TRØFFEL-CASHEW
Ristede cashewnødder med ekstra jomfru olivenolie, trøffel og røget paprika er prikken over i’et på denne lækre snack eller forret.
De er lavet med en speciel blanding af hel rørsukker, trøfler fra sorten Melanosporum og trøffelolie.
OPSKRIFT:
———–
Toastbrød
Frisk ost natural
Cherrytomater i små stykker
Avocado skåret i små stykker
Trøffelcashews
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Rist brødet, og lad det køle af. Smør med friskost og læg derefter de øvrige ingrediener ovenpå og server straks.
Opskrift: Olivenshoppen.dk
TRØFFELDIP
Er du vild med cremede, glatte og smagfulde saucer og dips? Så vil du elske denne med delikat trøffelsmag.
INGREDIENSER:
250 g ricotta
1 spsk Trøffelmayonnaise m/olivenolie – 115 g
1 sjat Økologisk Picual – koldpresset ekstra jomfruolivenolie – 500 ml
Salt og peber
Fremgangsmåde:
I en skål blandes ricottaen med trøffelmayonnaisen, indtil den har en ensartet konsistens.
Smag til med salt og peber og server med et sjat ekstra jomfruolivenolie.
Brug den som dip til grøntsager som selleri, gulerødder, cherrytomater, broccoli eller toast – eller brug den som tilbehør til kogte og ovnstegte kartofler.
Opskrift: Olivenshoppen.dk
BASILIKUM DRESSING MED ET STREJF AF TRØFFEL
OPSKRIFT:
———–
1 stor potte øko basilikum, grofthakket
500 g creme fraiche
1 fed hvidløg, fintrevet
Saltflager med trøffelsmag fra La Chinata
2 spsk Trøffelmayonnaise fra La Chinata
Peber
Fremgangsmåde :
Kom alle ingredienser i en skål og rør det godt sammen til en ensartet dressing, smag til med salt og peber.
Tip: Hvis du ikke har lyst til trøffelmayonnaise, kan det erstattes med Dijon sennep – mængde tilføjes efter smag.
Opskrift lavet af: Madoglivsnyderi
BAGTE KARTOFLER FYLDT MED BACON OG TOMATCHUTNEY
OPSKRIFT:
———–
4 mellemstore bagekartofler med skind, rene og tørre
4 spiseskefulde tomatchutney med La Chinata Extra Virgin Olivenolie.
300 gram frisk ost
100 gram bacon
Revet parmesanost
Friske krydderurter
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 200ºC. Pak kartoflerne i stanniol og prik med en gaffel. Bages i min. 1 time, indtil de er møre.
Mens kartoflerne bager, steges baconskiverne sprøde og gyldne.
I en skål blandes den friske ost med tomatchutneyen.
Åbn kartoflerne på midten med en kniv og fyld med oste- og chutneyblandingen. Afslut med skiver bacon, revet parmesanost og friske krydderurter.
Opskrift: Olivenshoppen.dk
CREMET LINSESUPPE
OPSKRIFT
——————
5 skalotteløg 5 solohvidløg
1 god sjat Picual ekstra jomfruolivenolie
1 håndfuld frisk oregano
6 laubærblade
2 hele kanelstykker
250 g røde linser
3 ds. flåede, hakkede tomater
2 hønseboullionterninger
4 dl vand
5 dl piskefløde
1 stort nip cayennepeber
1 spsk cremet La Chinata balsamico med figen
2 tsk muskatnød
2 tsk sukker
Flagesalt med trøffel
Topping: fetaost i tern
Fremgangsmåde:
Hæld en god sjat olivenolie i en gryde, svits løg og hvidløg til de er bløde og klare.
Tilsæt cayennepeber, laurbærblade, oregano og kanel og lad det stege med et kort øjeblik.
Hæld hakket tomat, vand, fløde og boullionterningerne i sammen med linserne, vend det godt sammen.
Tilføj muskatnød, cremet balsamico, sukker og flagesalt.
Lad suppen småsimre 30-60 min.
Tag kanelstangen og laubærbladene op og blend suppen.
Hæld suppen tilbage i gryden og varm den op. Smag suppen til med ekstra krydderi hvis det ønskes –
den må gerne være lidt stærk. Serveres med lækkert lunt brød og fetaost på toppen.
Opskrift lavet af: Madoglivsnyderi
RØRT TATAR MED OLIVENOLIE OG TRØFFELSMAG
OPSKRIFT
———-
600 g tartar
1 bt persille, hakket
2 -3 tsk peberrod, fintrevet
2 tsk sennep
3 spsk Picual økologisk koldpresset ekstra jomfruolivenolie fra Olivenshoppen
2 æggeblommer
1 bundt forårsløg, finthakket
2 spsk worcestershiresauce
1 dl fint revet primadonna ost
1 glas kapers, drænet for væde
Flagesalt med trøffelsmag fra Olivenshoppen Peber
Chiliflager
Evt. Tilbehør :
Rucola
1 æggeblomme pr. pers
Trøffelmayonnaise fra Olivenshoppen
Revet ost
En god flaske rødvin
Fremgangsmåde:
Kom alle ingredienserne i en skål, undtagen rucola. Vend det godt sammen til en ensartet fars. Kom en god klat mayonnaise på tallerkner og smør den lidt ud. Læg en god håndfuld rucola ovenpå på, riv lidt ost over ruccolaen. Form tartar som en bøf, og stil den på rucolaen. Lav evt en lille udhulning i toppen af tartaren og læg en æggeblomme heri.
Opskrift lavet af: Madoglivsnyderi
NIÇOISESALAT MED LAKS OG SENNEPSDRESSING MED SORTE OLIVEN
OPSKRIFT:
———–
Hjertesalat, iceberg eller et mix af blandede salater – frisk spinat kan også bruges
100 gram grønne bønner
200 gram små kogte og pillede kartofler
2 kogte æg delt i halve
En håndfuld kapers
200 gram laks
Til vinaigretten:
1 spsk sennep
en knivspids sukker
Salt og peber
Saft af 1 citron
1 finthakket skalotteløg
2 spiseskefulde Picual ekstra jomfru olivenolie
FREMGANGSMÅDE:
Til vinaigretten:
Hak skalotteløget og gem det. Bland resten af ingredienserne i en skål og tilsæt den hakkede skalotteløg.
Til salaten:
Kog æggene i 7 minutter og flyt dem straks over i koldt vand. Pil dem og lad køle helt af.
Kog kartoflerne og køl dem helt af.
Kog grønne bønner, indtil de er møre, men stadig lidt sprøde. Køl af.
Steg laksen på en varm stegepande med lidt ekstra jomfruolivenolie. Først på skindsiden, cirka 4 minutter, vend og kog 2 minutter mere. Fjern skindet og skær i små stykker.
Anret salaten på et fad, top med laksen, kapers, bønner, kartofler, og æggene. Dryp med dressing og server.
Opskrift: Olivenshoppen.dk
SKØN SOMMERSALAT
OPSKRIFT
——————
2 romaine salater, i skiver
2 avocado, i tynde skiver
Lækker cremet ost, revet i flager
DRESSING:
1 øko lime, saften herfra
1,5 tsk sennep
1 god sjat LaSolana2 Picual ekstra jomfruolivenolie
FREMGANGSMÅDE:
Hæld saften fra en lime op i en lille skål sammen med olivenolie og olivensennep.
Pisk det godt sammen til en tykkere ensartet konsistens.
Kom romaine alat og avocado ned i en saltskål, hæld dressing over, og vend det godt sammen, så dressingen fordeles godt. Top med en lækker ost over salaten.
Opskriften er leveret af @madoglivsnyderi.
MUFFINS MED SKINKE, OST OG TOMATCHUTNEY
Perfekt som snack, til madpakken eller som tilbehør på brunch- og frokostbordet.
OPSKRIFT:
————
350 gram hvedemel
300 gram skinke i tern
En håndfuld babyspinat
En håndfuld hakket purløg
180 gram cheddarost eller lign
125 ml Picual Ekstra jomfruolivenolie
250 ml mælk
2 æg
Salt og peber
Tilbehør: 140 gram La Chinata tomatchutney
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 180ºC og fyld en muffinplade med papirforme.
Bland alle ingredienserne i en skål.
Fordel blandingen i muffinformene og bag i 25 minutter.
Server med tomatchutney.
Opskrift: Olivenshoppen.dk
OVNBAGTE “PINDSVINEKARTOFLER”
OPSKRIFT
—————
650 g små økologiske kartofler, skyllede
1 dl Picual økologisk Ekstra jomfruolivenolie
4 fed hvidløg, fintrevet
Iskoldt vand
Flagesalt
Krydderiblanding efter dit valg – f.eks. tomat & herbs, italian spice eller allround krydderi.
.
Fremgangsmåde:
Bland olivenolie, hvidløg og flagesalt i en skål.
Lav riller i kartoflerne – brug evt. et spækbræt til måleafstand, så alle rillerne er lige dybe. Vend kartoflen (samme side) og lav igen riller hele vejen hen, så der kommer små firkanter. (se evt. videoen på YouTube-kanalen)
Kom kartoflerne ned i iskoldt vand i 15 min.
Tænd ovnen på varmluft 220 grader.
Hæld vandet fra kartoflerne og hæld hvidløgsolien over, vend kartoflerne godt rundt i olien.
Fordel kartoflerne med rillerne opad på en bageplade beklædt med bagepapir.
Drys krydderi over og sæt kartoflerne ind i den forvarmede ovn i ca. 1 time
Opskriften er lavet af Madoglivsnyderi.
SOMMERSALAT
OPSKRIFT
——————
1 pk blandede spæde salatblade
2 håndfulde cherrytomater, halverede
1 håndfuld blåbær
1 håndfuld hindbær
1 håndfuld Cashewnødder, mandler eller pistaciekerner fra Olivenshoppen
1/2 Castello Harvarti-ost, i små tern
1 avocado, i tern
1/2 glas oliven med jalapeños
Evt. spiselige blomster til pynt
Topping direkte fra flasken: Cremet balsamico med trøffel
Dressing (piskes sammen):
1/2 dl Picual økologisk ekstra jomfruolivenolie
1,5 tsk Crema de boletus y trufa – Svampecreme med trøffel
1 nip flagesalt
Opskriften er lavet af Madoglivsnyderi.
WHISKYKRYDRET HOKKAIDOSUPPE
OPSKRIFT
——————
3 tsk sennep
2 dl whisky
Chiliflager
Flagesalt
Peber
1 god sjat Picual ekstra jomfruolivenolie
2 hønsebouillonterninger/ grøntsagsbouillonterning
vand
1/2 l fløde
200g ost, Tang Sø-ost, skåret i blokke
3 rødløg, skåret i kvarte
10 fed hvidløg, grofthakket
6 søde kartofler, skrællet og skåret i mindre stykker
4 pastinakker, skrællet og skåret i mindre stykker
1 lille hokkaido, skyllet, kernerne fjernet og skåret i mindre stykker
Pynt
Picual ekstra jomfruolivenolie
Ærteskudblade
Chiliflager
Evt. lidt revet ost
Fremgangsmåde:
Hæld en god sjat olivenolie i en gryde, svit løg hvidløg til det blancheret.
Tilføj søde kartofler, pastinak, hokkaido og hæld whiskyen i. Rør det godt rundt og lade whiskyen svinde ind til det halve.
Hæld vand ved, så grøntsagerne er dækket sammen med boullionterning. Lad det koge 1/2 time til de møre.
Kom osten i og blend det sammen til en cremet suppe, mens du hælder fløden i.
Sæt suppen over på varmen og smag den til med chiliflager, salt, peber og sennep.
Opskriften er lavet af Madoglivsnyderi.
TORTILLA-ÆGGEPANDEKAGE
OPSKRIFT
———————
1 pers.
2 æg, sammenpisket
1 håndfuld feltsalat
1 sjat fløde
1/2 avocado, i tynde skiver
3 spsk tunsalat
5 skiver agurk
6 cherrytomater, i tynde skiver
Lidt løg, i tynde skiver
Flagesalt
1 tortillapandekage
Lidt lækkert revet ost
1 sjat LaSolana2 økologisk Picual ekstra jomfruolivenolie
Topping cremet balsamico med trøffel fra LaChinata
Fremgangsmåde:
Hæld lidt olie på en pande, tilføj cherrytomater og hæld æggemassen over.
Læg tortillaen ovenpå æggene, lad det stege et par minutter indtil æggene er stivnede.
Vend tortillaen om med æggene, så tortillaen vender ned mod panden.
Riv ost over, fordel salat påden ene side af pandekagen, efterfulgt af løg, avocado, agurk og tunsalat. Luk den sammen på midten – og top med cremet balsamico med trøffel!
Opskriften er lavet af Madoglivsnyderi.
BROCCOLISALAT MED SPRØD BACON.
OPSKRIFT
———————
Dressing:
5 dl cremefraiche 9%
2,5 spsk Økologisk spansk vineddike – 250 ml m/spray fra Olivenshoppen
3 spsk rørsukker.
Salat:
2 broccoli, i små buketter
500 gr. bacontern, sprødstegt
2 rødløg, finthakkede
1,5 dl pistacienødder fra Olivenshoppen
evt. 1,5dl. rosiner/ tranebær.
Fremgangsmåde:
Dressingen røres sammen i skål.
Del broccolien i små buketter og kom dem i en skål.
Steg baconen på en pande, køl af –(tilføj evt noget af baconfedtet til dressingen).
Vend broccoli, rødløg og nødder godt rundt i dressingen, herefter vendes bacon i (gem lidt til at drysse på toppen).
Kan med fordel laves dagen før, så dressingen kan trække ind i broccolien. Skal trække i køleskab mindst 1 times tid før den skal serveres.
Opskriften er lavet af Madoglivsnyderi.
GRØNKÅLSALAT MED JORDBÆR OG CREMET TRØFFEL BALSAMICO
OPSKRIFT
———————
12 cherrytomater, i kvarte
1 pose grønkål, skyllet og hakket
1 cm skivet fennikel, hakket
1 tsk tomatsalt
1 sjat Økologisk ekstra jomfruolivenolie
6 store jordbær, i mindre stykker
2 avocado, i mindre stykker
1 strejf cremet trøffel balsamico
100g Tang sø-ost, i små firkanter
Fremgangsmåde
Kom grønkålen i en skål og vend det godt sammen med tomatsalt og olivenolie. Tilføj avocado, fennikel, cherrytomater og jordbær vend det forsigtigt sammen med grønkålen. Top med ostetern og den cremede trøffel balsamico.
Opskriften er lavet af Madoglivsnyderi.
FYLDT BAGT KARTOFFEL MED KYLLING OG BACON I FAD
Nyd den sammen med frisk grøn salat.
Man kan også sagtens komme fyldet tilbage i kartoffelskrællen som traditionel fyldt bagt kartoffel.
OPSKRIFT
——————
4-5 pers
800 g hakket kylling
300 g bacon, skåret i tern
1 god sjat olivenolie
1 spsk kyllingkrydderi
5 bagekartofler
3 hele hvidløg
300 ml cremefraiche
220 gr primadonna ost
3 tsk smør
Flagesalt
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 220 gr. varmluft.
Lav lidt huller i hver bagekartoffel med en gaffel. Sæt dem ind i den forvarmet ovn i ca. 1 time, skær toppen af hvidløget og kom dem ind i ovnen sammen med kartoflerne efter 35 min. Læg en tsk. smør på hvert hvidløg og drys med lidt flagesalt m. Bag dem ca 25 min.
Kom en god sjat olivenolie på en sauterpande, sprødsteg baconen heri og tilføj hakket kylling. Svits til kyllingen er gennemstegt. Tilføj kyllingekrydderi og rør det godt sammen med kødet.
Tag en stor skål, skær toppen af bagekartoflen og udhul dem og kom det i skålen. Tryk hvidløget ned i sammen med cremefraiche, ost (gem lidt af osten til topping) og mos det godt sammen.
Vend kødet sammen med det og kom fyldet tilbage i skrællen på kartoflen eller i et ildfast fad. Top med ost og bag det i den forvarmet ovn til osten er sprød og gylden.
Opskriften er lavet af Madoglivsnyderi.
PANEREREDE HOKKAIDO-FRITTER
Bagte Hokkaido-fritter med parmesan og panko.
OPSKRIFT
——————
1/2 hokkaido-græskar, kernerne fjernet og skåret i 1cm skiver
3 dl Økologisk Picual – koldpresset ekstra jomfruolivenolie
2 dl revet parmesanost
Flagesalt
2dl panko/rasp
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på varmluft 200 gr.
Skyl og rens græskarret for kerner. Skær i centimetertynde skiver.
Bland olivenolie og flagesalt i en skål.
Læg græskarstykkerne i olivenolien.
Bland ost og panko sammen på en tallerken.
Vend hvert græskarstykke i oste-panko blandingen, læg dem derefter over på en bageplade beklædt med bagepapir.
Sæt dem ind i den forvarmet ovn i 20 min.
Opskriften er lavet af Madoglivsnyderi.
LÆKKER LUN PASTASALAT MED PARMASKINKE
OPSKRIFT
———————
4 pers.
2 ps snack peber
1 spsk Picual økologisk olivenolie
1 spsk Cremet balsamico med trøffel
3 fed hvidløg, halveret i tynde skiver
4 bladselleri, i tynde skiver
250g blommecherrytomater, halveret
1 tsk havsalt – gerne med hvidløg og urter
2 avocado, i mindre stykker
1 håndfuld frisk persille
Frisk pasta, kogt efter anvisningen.
100g primadonna ost, revet
4 pk parmaskinke
Fremgangsmåde
Kom olivenolien på panden sammen med peberfrugt, flagesalt og hvidløg. Lun ved svag varme til hvidløget er blødt – IKKE stegt. Tilføj bladselleri, cherrytomater, Cremet balsamico med trøffel, salt, persille og vend det sammen, lun det ved lav varme (niveau 1 eller 2) så det ikke bliver stegt.
Sæt vand over til pasta.
Når pastaen er færdig, hældes vandet fra.
Kom avocado, pasta og revet ost i panden og vend det forsigtigt sammen.
Server straks og top med parmaskinke.
Opskriften er lavet af Madoglivsnyderi.
VARM GRØNKÅLSALAT MED ASPARGES
OPSKRIFT
———————
1 pose grønkål, skyllet og hakket
1 sjat Picual ekstra jomfruolivenolie
1 bundt grønne asparges
1 bundt radiser, halveret
250 g cherrytomater
1 tsk hvidløgssalt
1 tsk havsalt
1 sjat Cremet balsamico med trøffel
Fremgangsmåde:
Kom en god sjat olivenolie på sauterpanden. Skær bunden af aspargeserne og skær resten i 3 dele.
Kom aspargeserne på den lune pande (niveau 3-4) sammen med krydderier og vend det sammen. Kom resten af det grønne i og vend det godt sammen med en sjat Cremet balsamico med trøffel. Serveres straks.
Opskriften er lavet af Madoglivsnyderi.
Burrata med trøffelbalsamico
Find opskriften på Gastromad.dk eller på Gastromad’s Instagram. Burrata osten er perfekt sammen med ovnbagte tomater, en god skinke og gode olier og trøffelbalsamico til. En lækker og nem måde at servere en antipasta på.
URTEDRESSING MED MASSER AF SMAG….
Er du også vild med en lækker dressing til grilmaden? Så prøv denne opskrift:
OPSKRIFT
——————
1/2 l cremefraiche 9%
1 bundt purløg, fint hakket
1 bundt persille, fint hakket
1 bundt dild, fint hakket
1/2 spsk tabasco
1 tsk garlic & parsley sea salt eller anden kryddersalt
2 spsk Engelsk sauce
1 spsk Cremet balsamico med trøffel
1 spsk Picual økologisk ekstra jomfruolivenolie
Flagesalt
Peber
Fremgangsmåde
Bland Picual økologisk ekstra jomfruolivenolie med de finthakkede krydderurter, tilføj Cremet balsamico med trøffel, engelsk sovs, garlic & parsley sea salt og tabasco efterfulgt af cremefraiche, smag til med salt og peber.
Ønskes den tykkere skal du bruge cremefraiche 18%.
Opskriften er lavet af Madoglivsnyderi.
PITABRØD MED TOMATCHUTNEY
OPSKRIFT
———-
3 pitabrød
Picual Ekstra Jomfruolivenolie m/oregana fra Olivenshoppen
Saltflager m/trøffelsmag
Saltflager fra Olivenshoppen
Tørret oregano
La Chinata tomatchutney fra Olivenshoppen
Til at ledsage: Græsk yoghurt
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 190ºC.
Dryp brødene med olivenolie og drys med oreganokrydderi.
Skær pitabrødet i trekanter og læg dem på en bageplade.
Bag mellem 15 og 20 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
Server med græsk yoghurt og La Chinata tomatchutney fra Olivenshoppen.
OVNBAGT PEBERFRUGTCREME
Skøn dip til lækkert brød eller tapaskiks
OPSKRIFT
——————-
2 peberfrugter, rød og orange – skåret fra kernehuset
7 soltørrede tomater i olie
1 hoved hvidløg, toppen skåret af
50g pinjekerner
1/2 citron, saften herfra
6 sprøjt økologisk vineddike eller cremet trøffelbalsamico fra Olivenshoppen
1 spsk smør, på hvidløg
150g Primadonna ost
Flagesalt
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Kom peberfrugt og hvidløg i et ildfast fad. Pres saften fra den 1/2 citron over.
Hæld pinjekerner over og fordel de soltørrede tomater.
Hæld 2 spsk olie fra de soltørrede tomater over hvidløget og læg en klat smør på.
Hæld også 2-3 spsk af olien over peberfrugten, herefter tilføjes vineddike og drys med flagesalt
Sæt fadet ind i den forvarmet ovn i ca. 35min.
Derefter kommer du det hele i en blender, massér det ovnbagte hvidløg ud af skallen og deri sammen med osten.
Blend det hele til en ensartet cremet peberfrugtcreme.
Opskriften er lavet af @madoglivsnyderi.
VARMRØGET LAKSEDIP
Mangler du en ide til, hvad du kan servere for dine gæster? Denne lille snack passer helt perfekt med et glas hvidvin, rose eller bobler.
OPSKRIFT
———–
1 stort stk varmrøget laks m. peber
1 pt. dild, finthakket
Flagesalt
Peber
1 lille skalotteløg, finthakket
3-5 spsk cremefraiche
1 ps lækre gourmetchips m/sommertrøffel
Fremgangsmåde:
Kom varmrøget laks, dild, flagesalt, peber, dild og cremefraiche i en skål og rør det godt sammen. Kom mere cremefraiche i, hvis du ønsker det tyndere.
Serveres med lækre trøffelchips.
Tip! Laksedippen kan også bruges til en lækker salat, på et stykke ristet rugbrød eller i en avocado.
Opskriften er lavet af Madoglivsnyderi.
KNÆKBRØD M/OLIVENOLIE
OPSKRIFT
_________
1 dl. Solsikkekerner
1 dl. Chiafrø
1 dl. Finvalsede havregryn
1 dl. Hørfrø
1 dl. Sesamfrø
1 dl. Græskarkerner
3,5 dl. Hvedemel
1-1½ tsk. Salt
0,5 dl. Olivenolie
2,5 dl. Vand
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 grader – varmluftovn.
Bland de tørre ingredienser i en skål. Rør olie og vand i så dejen bliver en tyk ”grød”.
Halvdelen af dejen lægges på et stykke bagepapir, og et nyt stykke bagepapir lægges ovenpå.
Rul dejen ud til et stort fladt knækbrød med en kagerulle.
Fjern øverste bagepapir, og rids knækbrødet med en kniv eller et pizzahjul til de størrelser du gerne vil have.
Tag den anden halvdel af dejen og lav på samme måde som den første.
Knækbrødene skal bages i ca 20 minutter.
Når knækbrødene kommer ud af ovnen, skal de lige køle lidt af, inden man kan knække stykkerne fra hinanden.
Derefter lægges de i en lufttæt beholder, hvor de kan holde sig friske i flere uger
Tips: man kan også bruge andre frø, kerner eller nødder end dem der er brugt i opskriften her. Jeg har indimellem brugt nogle færdige frøblandinger.
Opskrift venligst lånt af Anne-Gitte Dam Holmgaard.
TOAST MED ÆG OG TRØFFEL
OPSKRIFT
——————
4 skiver rustikt brød
4 æg fra fritgående høns
1 spsk La Chinata Trøffelsalsa
Økologisk koldpresset ekstra jomfruolivenolie fra LaSolana2
Salt og peber efter smag
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 200 ° C. Forbered en bageplade med bagepapir og stænk med olivenolie.
Skær en cirkel ud i midten af brødskiverne som ”rede” for æggene. Læg brødskiverne på bagepladen og slå æggene ud i ”reden”. Hæld olivenolie ovenpå brødet og bag i 10-15 minutter.
Krydr med lidt salt, peber og afslut med La Chinata Trøffelsalsa på toppen inden servering. Velbekomme!
OLIVETO COCKTAIL
Havde du forestillet dig, at du også kan bruge olivenolie til en super spændende cocktail? nej, vel? Her vil vi inspirere dig til en Oliven-cocktail, som du selvfølgelig skal nyde med snacks som f.eks. rosmarinmandler.
OPSKRIFT:
____________
3 cl Dry gin (eller vodka)
2,5 cl frisk citronsaft
1,5 cl sukkersirup
2 cl Licor 43
2 tsk. Lasona2 Picual økologisk koldpresset ekstra jomfruolivenolie
1 frisk æggehvide (helst pasteuriseret)
4 store isterninger
evt. lidt Angostura Bitter til at pynte med til sidst.
Fremgangsmåde:
Put alle ingredienser i en cocktailshaker – inklusive isterninger. Undtagen Angostura Bitter.
Ryst godt indtil isen næsten er knust
Hæld op i et cocktailglas og nyd det!
Sunde salater og småretter for hele familien
Salater er lette og forfriskende, og lægger en god bund til hovedretten. Det er let at lave sunde salater, som vil glæde store som små med skønne smagsindtryk.
Her på siden har vi fokuseret på de sunde småretter, som samtidig er præget af det sydlandske køkken.
Vi giver også et bud på andre anvendelser af Olivenshoppens produkter – som f.eks. i en lækker cocktail eller forslag til en morgenmadsgrød. Se også siden med søde sager, bl.a. kiksekage og chocolate chip cookies med olivenolie