OLIVENOLIE ER FUP OG SVINDEL!

Dette udsagn møder jeg af og til, når jeg fortæller om mit arbejde med Olivenshoppen og med olivenolie.

Desværre! For det vidner om, at markedet for olivenolie har været ramt af en række kedelige sager med svindel, falske betegnelser og manglende gennemsigtighed.

DERFOR: KEND DIN FORHANDLER AF OLIVENOLIE

Producenter, kooperativer, aftapningsvirksomheder, importører, distributører – ja, der er indimellem en lang kæde fra oliventræet til dit bord, og gennemsigtighed og gode opbevaringsforhold er ikke altid en topprioritet for hver interessent.

Dette er baggrunden for, at jeg har valgt at handle direkte med en lille familiedreven gård, som sætter en ære og familiens gode ry i at levere og præstere hver eneste høst. Vi går udenom opkøbere, mellemhandlere osv. – og det er også derfor, at du kan få disse olier til en fornuftig pris.

På denne måde er du også sikker på oprindelsen af din olivenolie – nemlig, at den er høstet, tappet og afsendt fra olivengården – uden omveje. 

TAG DIG I AGT FOR KOPIERNE

Når du vælger din olivenolie, skal du være opmærksom på, at kun olivenolier med betegnelsen ”ekstra jomfruolivenolie” indeholder smagen og de sunde fordele, der tilskrives oliventræet. Her er der ingen kemiske tilsætninger eller raffineringer under produktionen – kun 100% ren olivenjuice.

For at blive klassificeret som ekstra jomfruolivenolie, skal den bestå organoleptiske (sanseindtryk) tests af et ekspertpanel og fysiske og kemiske tests af et eksternt laboratorium, der certificerer kvaliteten af ​​olien, før den kan kategoriseres som ekstra jomfruolivenolie.

Transport, opbevaring, tid efter aftapning kan påvirke kvaliteten af ​​en ekstra jomfruolivenolie. Alle vores olier er koldpressede og tappet få timer efter høsten – dette for at bevare så mange af de sundhedsmæssige egenskaber og den helt rette smag. Dette har stor betydning og det er også derfor, at vores olivenolieleverandør har vundet utallige priser for kvalitet og smag. 

KEND DIN OLIVENOLIES VEJ TIL DIT BORD

Jeg anbefaler altid at læse mærkningsoplysninger på olivenolierne: beskrivelse, høsttid, aftapningsperiode, bedst før datoer, sort, oprindelsesland, aftapningsland, smagsnoter m.m. Ofte vil du se, at høstlokalitet og tapning kan være to forskellige lande – og transporten mellem landene kan bl.a. medføre påvirkninger fra lys og temperatursvingninger, hvilket forringer kvaliteten. 

HVORFOR VARIERER PRISERNE PÅ OLIVENOLIE SÅ MEGET?

Priserne svinger på grund af høstresultater, stigende efterspørgsel fra hele verden, konkurrence med vegetabilske olier og andre former for olier, klimamæssige udfordringer og utøj reducerer det volumen, olivenbønderne kan tilbyde. Dette er særligt udpræget for de økologiske olivenbrug, da de har udelukket alle kemiske og ikke-biologiske metoder, og dermed kan udbyttet blive mindre end de konventionelle olivengårdes.

Markedspræferencer overfor oprindelseslande eller kategorier af olier såsom jomfruolivenolie eller vegetabilsk olie påvirker også priserne.

Jeg vil dog godt kunne garantere, at du hos Olivenshoppen altid får prisvindende kvalitetsolier til konkurrencedygtige og fornuftige priser. 

KONTAKT MIG

Jeg har certifikater og analyser på alle mine olivenolier, så skulle du være interesseret i denne specifikke information, er du velkommen til at kontakte mig. Ta’ også fat i mig, hvis du har andre spørgsmål.

Det er vigtigt for mig, at du føler dig tryg, når du handler i Olivenshoppen og at jeg kan leve op til dine forventninger om økologiske produkter af prisvindende kvalitet. 

De bedste hilsner

Charlotte