Viser alle 7 resultater

Røget paprika

Røget paprika kommer fra Spanien, og derfor vil du også nogle gange se det opført som spansk paprika eller Pimentón de la Vera, som oversættes til paprika fra La Vera.

Dette er et distrikt i det vestlige Spanien, der er berømt for at tørre og ryge røde peberfrugter over et egetræsbål og derefter male dem. Resultatet af denne unikke proces er et smukt rødt krydderi, der er lækkert røget i smagen.

Her finder du forskellige delikatesser med denne skønne røgede smag.


Røget paprika vs. paprika

Den største forskel mellem røget paprika og paprika er, at røget paprika er lavet af røde peberfrugter, der er tørret og røget over egetræsbål, før de males i stedet for blot at blive tørret og malet. Dette giver en delikat røget smag til røget paprika, der ikke er til stede i paprika. Både røget paprika og paprika kan laves med søde, milde røde peberfrugter eller stærke, krydrede røde peberfrugter, hvilket betyder, at deres forskel også handler om smagsstyrke, udover røget smag.

Varianter af røget paprika

Røget paprika kan laves med rød peber i en række forskellige smagsstyrker. Den kan laves med sød, halvkrydret eller bittersød eller stærk rød peber. De fleste opskrifter specificerer dog ikke styrkeniveauet, hvilket giver dig mulighed for at vælge den, du foretrækker, afhængigt af din krydderitolerance.

Hvordan smager røget paprika?

Den leverer røget, træagtig smag til maden uden at skulle ryge selve maden. Den er også jordagtig og bare en lille smule frugtig og lys.