HOVEDRETTER med Olivenshoppens produkter

Følg med på vores nyhedsbrev eller på Instagram og Facebook. Der vil du også finde nye og lækre retter med Olivenshoppens produkter. Har du selv ideer, som du vil dele, er du mere end velkommen til at kontakte os her.


Du finder på Youtube flere af opskrifterne i små videoklip, så det er nemt og enkelt at prøve nye retter i køkkenet. Følg med på kanalen her, tryk “abonner”, så får du automatisk besked ved nye videoer:

Olivenshoppens Youtube-kanal


kokossuppe med grøn karrypasta

KOKOSSUPPE MED GRØN KARRYPASTA OG KYLLING 


OPSKRIFT
——————
400 g kyllingebryst, tynde strimler 
3 store løg, skåret i både
1 sjat Picual Ekstra Jomfruolivenolie fra Lasolana2

1 glas grøn karrypasta
3 fed hvidløg, groft revet 
4 dl vand 
2 økologiske lime, saft herfra
150 g økologisk ingefær, groft revet 
150 ml østerssauce 
2 hønseboullionterninger 
3 dåser kokosmælk
1 pose sugarsnap ærter, halveret 
250 g svampe, grofthakkede 
2 tsk sukker
Flagesalt 
Peber 

Tilbehør: Naanbrød og evt nudler kogt efter anvisningen 

Fremgangsmåde:
Varm olien i en wok/gryde og steg karrypastaen af, svits løg og hvidløg til det er blancheret. Hæld vand, bouillonterning og svampe i, kog det op og lad det koge ind til halv mængde. 
Hæld kokosmælk, østerssauce, ingefær, limesaft og kylling i suppen og lad den simre mindst en halv times tid. Kom til sidst sugarsnap-ærter i og smag suppen til med salt, peber og lidt sukker.

Opskriften er lavet af Madoglivsnyderi.


Skaermbillede 2022 06 01 kl. 12.14.57

KYLLINGEBRYSTFILÉT BAGT MED TRØFFELOLIE, RØD PESTO OG OST

OPSKRIFT:
———–
4 stk. kyllingebrystfilet 
1 glas rød pesto 
4 håndfulde revet mozzarella ost 
Saltflager fra La Chinata
Friskkværnet eber
1 sjat Ekstra jomfruolivenolie med trøffel fra La Chinata
Lidt frisk oregano 

 

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på varmluft 200 gr. Læg kyllingebrysterne i et ildfast fad, dryp med trøffelolie, drys med flagesalt og bag dem i den forvarmede ovn i 15 min. Tag dem ud af ovnen og smør en god klat pesto på hver brystfilét sammen med en god håndfuld revet ost, sæt dem tilbage ovnen i yderligere 15 min eller til osten er gylden og sprød. Serveres med frisk oregano på toppen.

Opskriften er lavet af Madoglivsnyderi.


Skaermbillede 2022 05 02 kl. 13.31.10

FRISK PASTA I HVIDVINS- & TOMATSOVS

OPSKRIFT:
___________


4 kyllingebryster
1 strejf økologisk Picual ekstra jomfrolivenolie
1 rød peberfrugt, i små tern 
75 g øko spinat
1 bt forårsøg, hakket 
250 g cherrytomater, halveret 
1/2 L fløde 
100-150g Lækker ost, fint revet 
140 g tomatpure
1 spsk smør 
4 spsk kyllingekrydderi – alternativ allroundkrydderi 
1 strejf saltflager med trøffelsmag
Friskkogt pasta

Fremgangsmåde:
Hæld en god sjat olivenolie i en sautepande. 
Drys hvert kyllingbryst godt med kyllingekrydderi. Steg dem ved høj varme, så de får en sprød skorpe, og tag den så fra varmen. 
Smelt smør i samme pande og tilføj peberfrugt, forårsløg og tomatpure og steg ved middelvarme til det er rørt godt sammen. Hæld fløden ved og tilsæt saltflager med trøffelsmag og revet ost, rør det sammen. Kom tomater og spinat i og vend det sammen med tomatsovsen. Læg kyllingebrysterne ned i sovsen og lad retten simre, mens pastaen koges al dente.
Når pastaen er færdig, hældes vandet fra. Tag kyllingen op af sovsen og kom pastaen heri og vend det godt sammen. Skær kyllingen i skiver og læg dem ned i sovsen igen.

Opskriften er lavet af Madoglivsnyderi.


Skaermbillede 2021 04 21 kl. 12.32.58

OVNBAGT KYLLING MED BROCCOLI OG PESTO

UHMM. En skøn hverdagsret. 

OPSKRIFT 
——————-
1 hel fersk kylling, 1350g 
2 broccoli, i store buketter 
500g cherrytomater 
1 ps frisk mozzarella, smuldret 
1 glas grøn pesto 
2 spsk smør 
Picual økologisk jomfruolivenolie med oregano 
2-3 spsk rotisserie chicken rub 
Tilbehør: 
Frisk pasta, kogt efter anvisningen 
Lækker revet ost 

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Læg kyllingen i et ildfast fad. 
Fordel broccoli og cherrytomater omkring kyllingen. Lav en lomme under hvert kyllingebryst og skub en god klat smør ind under skindet. 
Fordel pestoen over broccoli og cherrytomater. Hæld Picual økologisk ekstra jomfruolivenolie med oregano over kylling og grønt, drys godt med rotisserie chicken rub over også. 
Smuldr mozzarellaen over broccoli og cherrytomaterne. 
Sæt fadet ind i den forvarmet ovn i ca. 1 time og 15 min.
Serveres med frisk pasta og revet ost.

Opskriften er lavet af Madoglivsnyderi.


fyldt mørbrad med tomatsalat - svøbt i bacon

FYLDT MØRBRAD MED “TOMATSALAT” SVØBT I BACON

OPSKRIFT

——————

1 mørbrad, afpudset
1/2 frisk mozzarella, i tynde skiver
Lidt forårsløg, i tynde skiver
1/2 avocado, i tynde skiver
Flagesalt
1 sjat cremet balsamico med trøffel
7 soltørrede tomater i olie
2 pk bacon

Fremgangsmåde :
Tænd ovnen på varmluft 220grader. Skær en rille gennem mørbraden, men ikke helt igennem. Fordel avocado i hele rillen, efterfulgt af soltørrede tomater, mozzarella, forårsløg og cremet balsamico med trøffel. Sno bacon omkring hele mørbraden. Læg den i et ildfast fad og sæt den i den forvarmet ovn 25-30min

Opskriften er lavet af Madoglivsnyderi.


whisky kylling 2

WHISKY-FLAMBERET KYLLING

OPSKRIFT
———————
450g kyllingebrystfilet, i små stykker
1 pk svampemix – hakket i små stykker
1/5 l fløde (kan også reduceres)
2 løg, i kvarte
2 fed hvidløg, halveret i tynde skiver
2 spsk smør
2 spsk cremet balsamico m. trøffel
1 hønseboullionterning
1,5 tsk sukker
1 håndfuld frisk oregano
2dl The famous grouse smoky black eller anden whisky
Flagesalt
Peber
Server med frisk pasta, kogt efter anvisningen.

Fremgangsmåde:
Smelt smørret i en sauterpande og svits svampe, løg, hvidløg og kylling. Hæld cremet balsamico m. trøffel i og rør det sammen.
Sluk emhætten, hæld whisky på og tænd ild til det. Lad det brænde ud. Hæld fløde i og tilføj hønseboullionterning, sukker, flagesalt, peber og frisk oregano.
Lad retten simre 1/2time – gerne lidt længere. Så trækker den masser af smag. Server med friskkogt pasta.

Opskriften er lavet af Madoglivsnyderi.


Skaermbillede 2021 08 06 kl. 10.21.09

GRILLEDE STEAKS MED HVIDVINSSOVS & RUCOLA

– TOPPET MED OST & TRØFFEL CASHEWNØDDER 

OPSKRIFT 
——————-
2 Pers.
2 steaks, grillet medium/medium rare 
4 spsk Picual økologisk ekstra jomfruolivenolie
2 fed hvidløg, halveret i tynde skiver
3 dl hvidvin – f.eks. en Riesling 
1,5 ps øko rucola (ca. 150g)
1/2 hønseboullionterning 
1 dl fløde
1 tsk sukker
1 strejf muskatnød 
1 nips flagesalt 
Lidt friskkværnet peber 
1 Ciabattaflute, lunet
Lidt trøffelcashewnødder fra LaChinata
Lidt af din yndlingsost revet henover

Fremgangsmåde:
Hæld olien op på en pande, tilføj muskatnød og hvidløg og svits på svag varme. Hvidløgene skal blive bløde og ikke brune. Når hvidløget er blevet blødt, tilføjer du 1 pose rucola og vender det sammen, tilføj hvidvin, fløde, sukker og bouillon. Når bouillonen er smeltet ud i væden, smages sovsen til med flagesalt og peber. 
Grill steakene og skær dem i skiver. 
Anret på en tallerken med lidt frisk rucola, hæld sovs over, læg steak-skiverne på rucolaen, riv lidt ost og top med trøffelcashewnødder. 

Opskriften er lavet af Madoglivsnyderi.


Skaermbillede 2021 07 26 kl. 11.21.26

PASTA PESTO

Er du til vegetarretter, kan du blot udelade kyllingen.

OPSKRIFT 
———————
Pesto:
60g pinjekerner, saltristet
1pt øko basilikum 
200g sø tang ost, tern 
14 -20spsk økologisk ekstra jomfruoliven fra Olivenshoppen
1 Lime, saften herfra 
1/2 spsk Cremet balsamico med trøffel fra Olivenshoppen
3 friske hvidløg 
1 nips flagesalt 

Øvrige ingredienser:
2 pk Frisk pasta, kogt al dente 
450g kyllingbrystfilet, i mundrette stykker og stegt
2 tsk smør 
2nips flagesalt 
Lækker ost til topping
1ps pinjekerner, ristet & til topping 
Evt 250g cherrytomater, halveret. 

Fremgangsmåde:
Blendt alle ingredienserne til pestoen i en blender. Tilføj olie alt efter, hvor cremet du vil havde den, jeg brugte 18 spsk.
Steg kylling på en pande med lidt smør og salt. 
Kog pastaen al dente og hæld vandet fra. 
Bland pesto og kylling ned i gryden sammen med pastaen. Tilføj evt. cherrytomater. 
Serveres med revet ost og pinjekerner på toppen .

Opskriften er lavet af Madoglivsnyderi.


Skaermbillede 2021 09 28 kl. 14.11.07

FRISK PASTA MED SVAMPE- OG HVIDVINSSOVS TOPPET MED ROSMARINMANDLER

OPSKRIFT
——————-
250g brune svampe, i tynde skiver
250g cherrytomater, halverede
2 fed hvidløg, halverede i tynde skiver 
2 spsk smør 
1 god sjat balsamicoeddike med trøffelsmag
450g kyllingbrystfilet
75g frisk spinat
3dl hvidvin 
1/2 fløde
2 tsk muskatnød 
1spsk rotisserie chicken rub 
Flagesalt 
1 håndfuld rosmarinmandler 
2 håndfulde rucola,
Frisk pasta, kogt efter anvisning.

Fremgangsmåde:
Smelt smørret i en sauterpande og svits svampe, hvidløg og tomater, sammen med et strejf muskatnød og rotisserie chicken rub . Når svampene er møre, tilføjes spinat, hvidvin og balsamicoeddike og det småsimrer lidt. Skær kylling i ønskede stykker og kom det i sovsen, lad retten småsimre 30min. 
Anret maden på en tallerken, først lidt rucola, så pasta, hæld sovsen over, tilføj lidt rosmarinmandler.

Opskriften er lavet af Madoglivsnyderi.


Skaermbillede 2021 09 28 kl. 14.10.48

GRILLET WHISKYKYLLING MED SPINAT OG SVAMPE

OPSKRIFT
——————-
1 hel fersk kylling 1650g
1/2L fløde
150g øko spinat
200g champignon, i kvarte 
2 fed hvidløg, halverede i tynde skiver 
1 god sjat cremet balsamico m. trøffelsmag 
Flagesalt 
Peber 
100g smør
6spsk whisky 
1 øko citron 
600g små kartfoler, i både 

Fremgangsmåde:
Bland smør med 2 spsk whisky og i lidt flagesalt.
Kom spinat, svampe og hvidløg i et ildfast fad. Hæld 4 spsk whisky henover, derefter fløde og cremet balsamico med trøffel. Læg kyllingen ovenpå, og kom en citron ind i den. Lav en lomme på hvert bryst under skindet, hvor alt whiskysmørret skubbes ind i. Fordel kartoffelbåde omkring kyllingen og drys godt med salt.
Sæt den i i grillen på 200grader i 1 time og 20min. 
Lige inden servering fordeles en frisk håndfuld spinat i fadet. 

Opskriften er lavet af Madoglivsnyderi.


Skaermbillede 2021 09 28 kl. 14.12.58

GRILLEDE KARTOFLER MED OREGANOOLIE OG CREMET BALSAMICO MED TRØFFELSMAG

OPSKRIFT 
——————-
800g små kartofler, i både/kvarte
2spsk cremet balsamico m. trøffel 
1 god sjat LaSolana2 økologisk olivenolie med oregano
Flagesalt 
1 håndfuld frisk oregano 
Din yndlingsost, revet 

Fremgangsmåde:
Kom kartoflerne i en foliebakke/ ildfast fad, vend dem godt rundt med flagesalt, olivenolie og cremet balsamico m. trøffel. Top med frisk oregano. Sæt dem i grillen og vend rundt i dem engang imellem, efter 45min rives osten over og de får yderligere 15-30min. Top med frisk oregano inden servering.

Opskriften er lavet af Madoglivsnyderi.


Skaermbillede 2021 07 01 kl. 10.39.38

KYLLING MED VODKA-TOMATSOVS

OPSKRIFT
——————
1 hel fersk kylling, 1600g eller 2 hele kyllinger på 1200g 
1 dl vodka 
500 g cherrytomater 
250 g brune svampe, halveret 
3 alm. løg, i kvarte 
650 g små kartofler 
300 g bacon, sprødstegt i smør 
140 g tomatpure 
1 spsk. mild paprika 
1 spsk. chiliflager 
1 spsk rotisserie chicken rub 
Lidt flagesalt 
1/2 l fløde 
1/2 glas Svampecreme med trøffel

Fremgangsmåde: 
Kom kartofler over i et ildfast fad. 
Fordel cherrytomater, svampe, løg og hvidløg i fadet og hæld vodkaen over. 
Fordel tomatpure i små klatter rundt i fadet. Drys med flagesalt, rotisserie chicken rub og garlic & parsley sea salt.
Sprødsteg bacon i smør og hæld bacon og væden over i fadet.
Drys med paprika og og chiliflager. 
Hæld fløden henover og læg kylling(erne) ovenpå 
Lav en lomme under skindet på kyllingebrystet og kom en god klat svampecreme ind under. 
Drys kyllingen godt med flagesalt. 
Sæt fadet ind i gasgrillen på 200 grader 1,5time.

Opskriften er lavet af Madoglivsnyderi.


flamberet moerbrad med olivenpasta

FLAMBERET MØRBRADGRYDE MED KANTARELLER

 
OPSKRIFT
———————
2 mørbrad, afpudset og skåret i 1 cm bøffer
150 g kantareller 
1-2 spsk smør
3 æbler, skrællet og skåret i både 
1 broccoli, i buketter 
½ l fløde 
1 hønseboullionterning  
1 tsk sukker 
Flagesalt
2,5 dl whisky  
1 ds Madagaskar peber, knust
Tilbehør: Økologisk pasta fra Olivenshoppen

Fremgangsmåde:
Smelt smør i en sauterpande. Steg mørbraden på hver side i smørret og tilføj kantareller, æbler og broccoli. Sluk emhætten, skru helt op for varmen, Hæld whiskyen i og sæt ild til og lad det brænde ud. Hæld fløden ved sammen med hønseboullionterning og knust Madagaskar peber.
Rør det godt sammen og lad retten simre 15 min. 
Serveres med lækkert brød eller pasta og ost som topping.

Opskriften er lavet af Madoglivsnyderi.


Skaermbillede 2021 09 03 kl. 08.57.02

FYLDT MØRBRAD MED ET STREJF AF WHISKY 

2 mørbrad, afpudset for sener
150 g neutral flødeost
12 soltørrede tomater 
1 håndfuld frisk oregano 
2 spsk whisky 
1 spsk cremet balsamico m. trøffel fra Olivenshoppen
2 pk bacon 

Fremgangsmåde:
Kom flødeost, cremet balsamico m. trøffel og whisky i en skål, og rør det godt sammen.
Lav et snit i midten af mørbraden og kom en god klat whiskyost i, lidt oregano og soltørrede tomater. 
Sno bacon omkring hele mørbraden.
Grill den ca. 20 min. 

Opskriften er lavet af Madoglivsnyderi.


Skaermbillede 2021 09 03 kl. 08.55.33 1

OVMBAGTE KARTOFFELBÅDE MED SOLTØRREDE TOMATER OG CREMET BALSAMICO MED TRØFFEL 

OPSKRIFT
——————
1 kg små øko kartofler, i både
1 håndfuld soltørrede tomater, i strimler 
1 sjat fløde (1/2 dl)
Flagesalt
1 god sjat cremet balsamico med trøffel   
1 håndfuld frisk oregano

Fremgangsmåde :
Tænd ovnen på varmluft 200 grader.
Kom kartoflerne i et ildfast fad, fordel de soltørrede tomater over og den cremede balsamico med trøffel, hæld fløden over og drys med flagesalt. Vend det godt sammen. 
Sæt det ind i den forvarmet ovn i 45-55 min. Vend i det et par gange. 
Inden servering drysses frisk oregano over. 

Opskriften er lavet af Madoglivsnyderi.


Skaermbillede 2021 04 21 kl. 13.16.15

TÆRTE MED SVAMPE- OG TRØFFELCREME

OPSKRIFT 
——————-
1 pakke færdiglavet fuldkornstærtedej
1 glas Creme med Karl Johan-svampe og trøffel
4 æg
200 gram blandede svampe eller champignon
200 gram asparges, broccoli eller enhver sæsonbestemt grøntsag
Salt og peber
Økologisk Ekstra jomfruolivenolie

Fremgangsmåde:
Svits champignonerne i en stegepande med lidt ekstra jomfruolivenolie, indtil de har taget farve. Gør det samme med de valgte grøntsager.
Bland æggene i en skål sammen med creme af Karl Johan-svampe og trøffel.
Krydr med salt og peber
Læg tærtedejen i en smurt tærteform og læg svampe og grøntsager ovenpå. Fyld derefter med den æggeblandingen og bag i 45 minutter ved 200 grader, indtil tærten er gylden.


Skaermbillede 2021 04 21 kl. 13.29.06

GRØN OLIVENBLADSPASTA MED RØD PESTO 

OPSKRIFT 
——————-

Olivenbladspasta – ca. 100 gram pr. pers.
1 bakke cherrytomater
1 pose frisk Mozzarella

Til pestoen (kan også købes færdig):

1 glas Soltørrede tomater
1 bundt frisk basilikum
1 håndfuld hasselnødder
1 håndfuld friskrevet parmesan
3 pressede fed hvidløg
Ekstra jomfruolivenolie

Fremgangsmåde:
Til pestoen: Blend de soltørrede tomater, basilikum, (gerne ristede og afskallede) hasselnødder, parmesan, hvidløg og ekstra jomfruolivenolie, indtil du får en tyk pasta.

Kog pastaen ‘al dente’, dræn og server med mozarrella skåret i tykke skiver, tomaterne skåret i to og rød pesto.


onepot

CREMET ONEPOT-PASTA MED ASPARGES 

Onepot er en nem, hurtig og super lækker ret til den travle hverdag. 
Denne udgave kan sagtens laves uden hvidvin, så kommer du bare mere vand i.

OPSKRIFT 
——————
4 Pers.

400g pasta penne 
1 bt asparges, i 3 cm 
4 stilke bladselleri, i små stykker 
8 fed hvidløg, groft hakket 
10 soltørrede tomater, fint hakket 
3 pk spansk Serrano, i tynde skiver 
1 hønsebouillon-terning
15 cherrytomater, halve
1 god håndfuld frisk basilikumblade 
1 håndfuld frisk timian 
1 lille håndfuld frisk rosmarin 
5 dl fløde 38%
2 dl hvidvin
2 dl vand
2 spsk Picual økologisk ekstra jomfruolivenolie
1 tsk chiliflager 
1 pose frisk Mozzaralla, smuldret 
Lækker ost, revet til topping 
Salt 
Peber 

onepot 1

Fremgangsmåde:
Gør grøntsagerne klar.
Kom alle ingredienserne, pånær den friske mozeralla i en gryde. Tilsæt vand, fløde, hvidvin og bouillonterningen.
Læg låget på og kog op.
Når det koger røres der godt rundt i gryden, skru derefter ned så det små simre, sæt uret til den tid pastaen skal koge, mine skulle have 11min. 
Sæt låget på, rør i gryden en gang imellem så det ikke brænder på.
Når der er 4 min tilbage smuldres mozerallaen i og vendes godt rundt i retten. 
Smag til med salt og peber. 
Server med revet ost på.

Opskriften er lavet af Madoglivsnyderi.