Økologisk produktion af olivenolie

Hvorfor vælge økologisk?

Når du vælger økologisk, tager du et aktivt valg som forbruger for at sikre, at dit produkt er dyrket under miljøvenlige og bæredygtige forhold.

Det betyder, at markerne ikke er blevet gødet med kunststoffer eller har fået bekæmpet ukrudt og sygdom med sprøjtegift.

Med andre ord får du med økologisk olivenolie et helt naturligt produkt, som er den helt rene og ubehandlede saft fra oliven. De er ikke tilsat andet end sol og omhyggelig pasning.

Du kan med god samvittighed bruge rigeligt med økologisk olivenolie, idet du bidrager til et sundt miljø i det sydspanske fremfor at belaste grundvand, dyr og planter. 

Læs mere om produktionen i Andalusien og LasoLana2, som er økologisk certificeret.

Økologisk certificering

Lasolana2 bærer certifikatet CAAE. Dette dækker over denne definition af økologisk dyrkning: 

 «Økologisk, organisk eller biologisk landbrug er et landbrugssystem i et autonomt landbrug, der er baseret på optimal udnyttelse af naturressourcer uden brug af syntetiske kemikalier eller genetisk modificerede organismer (GMO’er) – hverken til gødning eller til bekæmpelse af skadedyr. Herved opnås økologiske fødevarer samtidig med at man bevarer jordens frugtbarhed og respekterer miljøet. Alt dette på en bæredygtig, afbalanceret og bæredygtig måde. “

 ”Økologisk landbrug har et uendeligt antal mål, der gradvist bliver opfyldt i større eller mindre grad. Fremme af biodiversitet ved udelukkende at bruge naturressourcer og råmaterialer, søge den højeste ernæringskvalitet, skabe beskæftigelse, søge den maksimalt mulige udvikling i landdistrikterne eller begrænse miljøforurening er nogle eksempler på, hvad der søges. “

Lasolana2 er certificeret som økologisk produkt. En økologisk certificering er den akkrediterede dokumentation, der er udstedt af en autoriseret tilsynsførende til dette formål, at en afgrøde, en proces til fremstilling, udarbejdelse, transformation eller håndtering af fødevarer udføres i overensstemmelse med de europæiske regler, der er oprettet i CEE 2092/991-standarden. I Spanien har hver autonom region sine egne kontrolorganer. Disse organer foretager med jævne mellemrum inspektioner og revisioner for at sikre, at de strenge krav i de økologiske landbrugsproduktionsregler overholdes.

 På Lasolana2 respekterer de miljøet meget, og er meget opmærksomme på optimal brug af naturressourcer. Udover at olivenolien skal være en kilde til sundhed for deres kunder, så vil de også følge de økologiske dyrkningskrav og fastholde certificering i dyrkning. Desuden er olivenmøllen også økologisk certificeret efter samme strenge krav. Til sidst afsluttes processen med økologisk certificering af deres lille og manuelle emballeringsmaskine. Lasalona2 og familien bag er stolte af at kunne påvise bæredygtighed i alle led af processen fra mark til bord.