100% vegansk – 100% økologisk
HØST 23/24
Økologisk Picual – koldpresset ekstra jomfruolivenolie
RESPEKT FOR MILJØET
Lasolana2 er en lille familievirksomhed, der driver økologisk landbrugsbedrift.
Produktionen af denne olie er baseret på optimal dyrkning af naturressourcer uden brug af syntetiske kemikalier eller genetisk modificerede organismer. I Lasolana2 bruger de organisk gødning og minimal jordbearbejdning på en sådan måde, at de hjælper med at opretholde jordfloraen og faunaen. Dette hjælper med at reducere jorderosion og undgå forurening af grundvand.
Det er et produkt fremstillet direkte fra økologiske oliventræer. Ingen blandinger, ingen tilsætningsstoffer og 100% naturlig. Således bevares alle de gavnlige egenskaber.
Køber du denne olie, bidrager du til en mere bæredygtig produktion. Læs mere om økologisk produktion her.
KVALITET FRA START TIL SLUT
Næsten hele produktionsprocessen udføres af familien og det giver sikkerhed for den vigtige kvalitetsstyring i alle led. Læs mere om Lasolana2 her.
Derudover er bæredygtighed bevist i alle faser af olieudvindingsprocessen:
✅ Akkreditering af dyrkningen med organisk dyrkningsattest.
✅ Udarbejdelse i olivenmølle certificeret som økologisk producent.
✅ Økologisk certificering af lille og håndværksmæssig emballeringsmaskine.
EKSKLUSIV OLIE FOR DEN BEVIDSTE FORBRUGER
Der produceres kun en mindre mængde hvert år af denne oliven – fra 5 ha i Andalusien – og udbyttet er normalt på mellem 3000 og 4000 liter pr. høst. Dette er en eksklusiv olie, som kun forhandles gennem udvalgte forhandlere i Danmark, Holland og Spanien. Vi er stolte og beærede over at have fået lov at få eneforhandlingen i Danmark og Norden.
Denne ekstra jomfruolivenolie er fremstillet udelukkende af olivensorten Picual. Høstet sent i november og presset straks efter for at bevare den karakteristiske aromatiske grønne duft og smag af friskslået græs.
Meget begrænset produktion høsten 2023
Udbyttet har kun været 1/3 af den normale mængde denne sæson på grund af ekstreme vejrforhold. Men ved at udskyde høsten har de formået at forbedre kvaliteten af frugterne med den sene oktoberregn. Dette har resulteret i en Lasolana2, der er sødere og mere forførende end nogensinde før. Vi taler om en olie, der er blevet formet af naturens udfordringer og blevet til noget virkelig unikt.
Smag og dybde i særklasse
Det er vigtigt at bemærke, at den klimatiske ubalance har påvirket udbyttet af olivenfrugternes fedtindhold, hvilket resulterer i en mere koncentreret olie, der udtrykker alle essenserne i jorden. Der kommer mindre olie ud af de samme kilo oliven, men denne reducerede mængde giver en intensitet og dybde, som kun findes i vores Lasolana2 Ekstra Jomfruolivenolie.
Tag godt imod dette exceptionelle produkt, som kun findes i små mængder på grund af de naturlige udfordringer, producenten har overvundet for at levere denne udsøgte olie til dig.
Og husk denne førsteklasses ekstra jomfruolivenolie fås kun på www.olivenshoppen.dk!
Varedeklaration:
Ingredienser: Certificeret Koldpresset økologisk ekstra jomfruolivenolie
Olie fremstillet udelukkende fra økologiske oliven ved mekaniske procedurer, og som ikke har haft nogen anden behandling end dekantering, centrifugering og filtrering. Kold ekstraktion.
Dyrket og produceret af: LaSolana2, Oria, Almería, Spanien. Økologisk landbrug certificeret af EU og den autonome region Andalusien.
Næringsværdi 100 g:
Energi 3959 kJ / 963 Kcal
Fedt: 100 gram
– Heraf mættede fedtsyrer: 14,3 gram
– Heraf enkeltumættede fedtsyrer: 81,6gram
– Heraf flerumættede fedtsyrer: 4,1 gram
Protein: 0 gram
Kulhydrat: 0 gram
– Heraf sukkerarter: 0 gram
Syregrad: 0,21
Bedst før – men ofte god efter: Nov. 2025. Skru låget godt på efter brug, så du begrænser iltningen.
Opbevaring: Mørkt og køligt. Ikke i nærheden af stærktlugtende madvarer eller ved varmekilder. Anbefalet temperaturer: 12-22°, f.eks. i et køkkenskab.
Øvrige kendetegn:
Farve: Smaragdgrøn
Aroma: Friskslået græs, figen, tomat.
Smagsnoter: Noter af artiskok, grøn mandel, banan, æble og olivenblade.
Anvendelse: Ideel til salater, dressinger, brød, og som det sidste “touch” på rødt kød, ovnbagte grøntsager og fisk. Se lynguide til olivenolie her.
CERTIFICERET EKSTRA JOMFRUOLIVENOLIE
Lasolana2 ekstra jomfruolivenolie har dokumentationen i orden. Der foreligger grundig dokumentation fra en række instanser i EU for denne olies høje kvalitet og ikke mindst sundhedsmæssige værdi. Så vi kan med god samvittighed sige, at denne olivenolie bør være en del af din daglige sunde kost.
Fra certificering/analyse af EFSA (European Food Safety Authority)
“Det daglige forbrug af 20 gram af den analyserede olie tilvejebringer 13,7 mg hydroxytyrosol, tyrosolidderivater, en mængde 4 gange højere end den, der er fastlagt i Den Europæiske Unions direktiv 432/2012 (5 mg daglig indtagelse) baseret på sund erklæring fra Det Europæiske Fødevaresikkerhedsagentur . (EFSA). Derfor tilvejebringer forbruget af denne olie i den angivne mængde de gavnlige virkninger, der afspejles i nævnte erklæring, blandt hvilke beskyttelsen af blodlipider mod oxidation skiller sig ud.”