SØDE SAGER MED OLIVENSHOPPENS PRODUKTER
Søde sager til en hyggelig stund? prøv de skønne småkager eller nyd en luksusudgave af den altid populære kiksekage – naturligvis med gode råvarer som f.eks. en god olivenolie og den fyldige mørke chokolade med olivenolie.
Følg med på vores nyhedsbrev eller på Instagram og Facebook. Der vil du også finde nye og lækre retter med Olivenshoppens produkter. Har du selv ideer, som du vil dele, er du mere end velkommen til at kontakte os her.
LUKSUSUDGAVE AF KIKSEKAGE
Ingredienser:
300 gram LaSolana2 70% mørk chokolade
1 dåse sødet kondenseret mælk (400 gram)
35 gram smør
20 firkantede vaniljekiks
Evt. lidt reven appelsinskal
Pynt:
3-4 spsk hakkede hasselnødder eller revet appelsinskal
Fremgangsmåde:
Beklæd en aflang rugbrødsform med husholdningsfilm.
Hak chokoladen groft, og læg den i en lille gryde sammen med kondenseret mælk og smør. Lad blandingen smelte ved svag varme. Rør, til chokolademassen er ensartet, og tag gryden af varmen.
Læg et tyndt lag i bunden af formen, læg derpå et lag kiks, og fortsæt, til der er 4 lag i alt. Slut af med et lag chokolade.
Stil kiksekagen tildækket i køleskabet til næste dag.
Tag kiksekagen ud af køleskabet 10 minutter før servering, pynt med hakkede hasselnødder, og skær i skiver.
CHOCOLATE CHIP COOKIES
En sundere udgave af chocolate chip cookies!
De bedste tykke, klistrede og tunge chocolate chip cookies – lavet uden mel eller raffineret sukker. De er glutenfri, palæovenlige og sindssygt lækre!
Ingredienser
10-12 stk.
1,2 dl LaSolana2 ekstra jomfruolivenolie
2 dl kokossukker
1 æg
2 tsk vaniljeekstrakt
240 gram mandelmel
1/2 tsk havsalt
1/2 tsk natron
100 gram hakket LaSolana2 70% mørk chokolade
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 175 grader og beklæd en stor bageplade med bagepapir.
Pisk olivenolie, æg, kokossukker og vanilje sammen, så det er glat.
Rør de tørre ingredienser i indtil alt er godt blandet, og vend derefter chokoladestykker i.
Rul dejen til ca. 1,5 spsk store kugler – rul med hænderne for at gøre dem glatte. Lav plads mellem hver småkage, så de kan fordele sig under bagningen. Du kan også sætte dem med en ske.
Bag i 11-12 minutter – til de er lysebrune i kanten. Køl dem køle helt af.
CHOCOLATE CHIP COOKES MED OLIVENOLIE
En god cookie skal være sej og blød i midten – lidt ”chewy”. Det kan olien være med til at sikre. Prøv den!
Ingredienser:
Ca. 20 stk
275 g brun farin
2 tsk vaniljesukker
2 æg
250 g mel
1 tsk bagepulver med top
1 tsk salt
½ tsk natron
200 g 70% mørk chokolade fra LaSolana2
1 dl + 2 spsk LaSolana2 Picual ekstra jomfruolivenolie
Fremgangsmåde:
Pisk brun farin, vaniljesukker og æg, indtil blandingen er lys og luftig. Det tager nogle minutter. Tilsæt sigtet mel, bagepulver, natron og salt, og pisk det sammen. Bland derefter grofthakket chokolade og olie i, til blandingen er ensartet. Dejen er ret blød nu. Stil den i køleskabet i ca. 1 time.
Varm ovnen op til 175 °C. Tag dejen ud af køleskabet, og fordel den med to spiseskeer på bageplader beklædt med bagepapir. Du skal ikke mase dem flade, og du behøver heller ikke at forme dem fint – de skal nok selv sørge for at blive flot runde 🙂
Læg dem med rigelig afstand, da de flyder meget ud under bagning. Bag dem i ca. 10 min. De er færdige, når de er blevet lysebrune i kanten. Kagerne vil være meget høje, lige når du tager dem ud af ovnen, men bare rolig; de skal nok falde sammen.
Lad dem blive på bagepladen i 5 minutters tid, ryk dem derefter over på en rist, og lad dem køle fuldstændigt af. De holder bedst, hvis du opbevarer dem i en lufttæt beholder, men de er altid bedst de første dage.
SHORTBREAD MED PISTACIENØDDER
OPSKRIFT
———–
60 g smør
30 g flormelis
¼ tsk salt
120 g mel
50 g La Chinata ristede pistacienødder med honning
50 g 70 % mørk chokolade fra LaSolana2
Fremgangsmåde:
Hak først pistacienødderne lidt med en kniv. Bland det blødgjorte smør, flormelis og salt i en skål med en el-mixer.
Tilsæt derefter mel og pistacienødder og bland med en spatel til du har en ensartet dej. Dæk med plastfolie. Stil på køl i 20 minutter.
Forvarm ovnen til 180ºC og forbered en bageplade med bagepapir.
Rul til en lang pølse og skær i passende skiver, som lægges på bagepladen. Bages i 10-12 minutter indtil småkagerne lige begynder at brune rundt om kanterne.
Opvarm imens den mørke chokolade et par sekunder i mikroovnen, indtil den er smeltet. Når småkagerne er kolde, dækkes halvdelen med chokolade og drysses med flere pistacienødder. Lad afkøle og server.
Nem pistacieis
En skivet og frossen banan
3-4 spsk Vaniljeis eller mere efter smag og behov
2-3 spsk La Chinata Pistaciecreme fra Olivenshoppen
Småkager m/ekstra jomfruolivenolie og mandler fra Olivenshoppen
Pistacienødder med ekstra jomfruolivenolie, honning og røget paprika fra Olivenshoppen
Fremgangsmåde:
Blend banan, is og pistaciecreme. Pynt med småkager og pistacienødder.
JORDBÆRTRIFLI MED PISTACIENØDDER
OPSKRIFT:
————
400 g frisk frugt (jordbær, blåbær, kirsebær, ferskner osv.)
4 spiseskefulde sukker
saft af ½ citron
200 g makroner (kan også være ladyfingers)
500 ml piskefløde
100 g ristede pistacienødder med ekstra jomfruolivenolie og honning
Fremgangsmåde:
Start med at skære den friske frugt i stykker og lad det trække med to spiseskefulde sukker og saften af en halv citron i mindst 30 minutter. Kan også trække natten over i køleskabet.
Pisk flødeskummet med 2 spsk sukker.
Knus makronerne og start på at bygge lagene. Læg et knuste makroner, fugt med saften fra frugterne, og læg derefter lidt fløde, lidt frugt og hakkede pistacienødder. Gentag igen, indtil glasset er fyldt.
Afslut med hakkede pistacienødder.
Opskrift: Olivenshoppen.dk
FRUGTCOCKTAIL MED MANGO-DRESSING
OPSKRIFT:
———–
4 pers.
200 g jordbær
200 g brombær
2 kiwi
1 mango
1 bundt mynte
Til dressingen:
1 lime
2 spiseskefulde honning
1 spsk La Chinata Mango-dressing
Fremgangsmåde:
Skær frugterne i halve eller kvarte, afhængig af størrelsen. De skal alle have en ensartet størrelse. For at lave dressingen: læg en spiseskefuld La Chinata Mangodressing med honning og saft af ½ lime i en skål. Pisk det sammen til ingredienserne er blandet og hæld over frugten. Lad trække i 10-15 minutter.
Afslut med nogle mynteblade og server.
TIRAMISU MED PISTACIECREME
En ny version af den klassiske tiramisu, som vi holder så meget af, med den autentiske smag af pistacie.
OPSKRIFT:
———–
250 g mascarpone-ost
200 ml piskefløde
1 glas Pistaciecreme m/ekstra jomfruolivenolie
12 Lady Finger-kiks
1 kop friskbrygget kaffe
50 g hakkede pistacienødder
Fremgangsmåde:
Læg pistaciecremen i en skål og tilsæt halvdelen af piskefløden. Pisk med elpiskeren indtil cremen er godt blandet med fløden. Tilsæt derefter resten af fløden og mascarponeosten og pisk i 2 minutter, indtil du har konsistens som tyk creme.
Forbered 4 glas til servering af tiramisuen. Dyp Lady Fingers-kiksene én efter én i den lune kaffe og læg dem i bunden af glassene, indtil overfladen er dækket. Tilsæt omkring to spiseskefulde af cremen på toppen og gentag det forrige trin. Afslut med fløde og hakkede pistacienødder.
TRØFLER MED PISTACIECREME OG KAKAO
Her får du en nem og enkel idé til at lave pistacie- og kakaotrøfler derhjemme:
OPSKRIFT:
———–
ca. 20 stk.
1 glas Pistaciecreme fra La Chinata
100 g grove havregryn
6 store dadler uden sten
2 spsk. bitter kakao
100 g hakkede pistacienødder.
Fremgangsmåde:
Kom alle ingredienser i en foodprocessor eller blender og bland til en jævn masse. Hvis du kan se, at pastaen er for tør, kan du tilføje lidt vand for at fugte den og gøre det nemmere at lave kugler.
Del dejen i små kugler og overtræk med de hakkede pistacienødder. Opbevar i køleskabet indtil servering.
OLIVENOLIE-IS MED BALSAMICOCREME MED KIRSEBÆRSMAG
Giver 4 portioner
OPSKRIFT
———–
430 ml mælk
60 ml piskefløde
1 knivspids salt
100 g sukker
4 pasteuriserede æggeblommer
60 ml ekstra jomfruolivenolie fra LaSolana2
Friske kirsebær
LaChinata Balsamicocreme med kirsebærsmag
Fremgangsmåde:
Bland mælk, fløde, salt og halvdelen af sukkeret i en lille gryde og bring det i kog ved lav varme, indtil sukkeret er opløst. Hold øje med gryden, da det let brænder på eller koger over.
I en skål piskes æggeblommerne og resten af sukkeret kraftigt til sukkeret er opløst.
Tilsæt gradvist den varme (men afkølede) mælkeblanding, mens du rører forsigtigt.
Sæt det på kogepladen igen på lav varme og fortsæt med at røre rundt, indtil det tykner nok til at hænge fast ved en ske.
Fjern fra varmen og pres blandingen gennem en sigte.
Tilsæt olivenolien og hæld blandingen i ismaskinen og rør rundt i 20 minutter. Har du ingen ismaskine, sætter du blandingen i fryseren og rører jævnligt rundt.
Dekorér med et La Chinata balsamicocreme med kirsebærsmag eller figensmag og pynt med kirsebær.
DEN NEMME UDGAVE: Køb en god vaniljeis, bland den med lidt olivenolie af god kvalitet og med den gode grønne smag, pynt med balsamicocreme med kirsebær- eller figensmag og friske kirsebær eller friske figner!