Om Lasolana2 – eksklusiv ekstra jomfruolivenolie
Familieejet olivengård med hjerte i Andalusien
Mød Sanchez-familien er familien bag Lasolana2.
”Vi dyrker 5 hektar med oliven og 25 hektar med mandler. Vi er helt sikkert en af de mindste producenter af ekstra jomfruolivenolie af høj kvalitet i verden. Vi har 1.100 oliventræer og producerer i gennemsnit mellem 3.000 og 4.000 liter olivenolie om året, ”, fortæller Cristobal Sanchez.
Han elsker landet og egnen, hvor han er vokset op og hvor hans forældre boede gennem hele livet. Kærligheden til egnen, jorden og gården fik ham til at starte olivenproduktionen op ved siden af sit job som bankansat.
Tilbage i 1998 plantede han de første træer, som nu giver det udbytte, som bliver til Lasolana2 Ekstra Jomfruolivenolie.
Et familieforetagende
Hele familien tager del i dyrkningen – lige fra den økologiske pasning og pleje af afgrøderne til indsamling, emballering, markedsføring og distribution. Her får vendingen ”Fra vores mark til dit bord” virkelig betydning.
”Alle opgaver udføres med stor entusiasme af min kone og mine to børn, så vi skaber dette projekt for fremtiden, og vi er kun lige begyndt. Men vi har modet og kærligheden til denne skønne olie. Dem, der køber vores olivenolie, bør vide, at vi er en beskeden og ærlig familie. Vi tilbyder et produkt af højeste kvalitet, som kun meget få mennesker kan få fat på, simpelthen på grund af den lille størrelse af vores plantage og produktion. Vi sælger kun olivenolie fra vores egne oliven. Kun på den måde kan vi garantere vores produkt fra start til slut, og vi ønsker at gøre vores bedste hver dag”, fortæller Cristobal.
Olivenolie i prisvindende kvalitet
Dette udsagn understreges af, at denne olivenolie tildeles priser i de vigtigste ekstra jomfruolivenolie-konkurrencer i verden, og som høst efter høst går gennem den strenge kontrol og analyse, der kræves af QV Extra International for at kunne bære SIQEV Seal – den højeste kvalitetsanerkendelse indenfor Ekstra Jomfruolivenolie.
Om Lasolana2 Ekstra jomfruolivenolie
Lasolana2 er en ekstra jomfruolivenolie lavet af Picual sorten, produceret af familien Sánchez på et lille og personligt landbrug i Oria i Almería i det sydlige Spanien. Lasolana2 har fået sit navn efter det hus, hvor ejeren Cristobal er født.
Denne plantage adskiller sig fundamentalt fra de andre på grund af sin geografiske placering og de meteorologiske forhold i El Campo Cisnares, som er et plateau, der ligger over 1000 meter over havets overflade.
Olivenfrugterne plukkes direkte fra træerne, inden de når fuld modenhed. Høstning af de grønne oliven giver den bitre og krydrede smag og giver olien et højt indhold af antioxidanter. Når den er høstet, presses den på en af de mest anerkendte olivenmøller. Herefter filtreres den udvundne olie for at fjerne evt. rester fra f.eks blade. Dette giver den helt rene 100% olie og sikrer, at den bevarer sine sensoriske kvaliteter i længere tid.
Den færdige olie opbevares på gården i lokaler med 70 cm tykke vægge, som året rundt sikrer en optimal gennemsnitstemperatur på 11 ºC. Dette sætter olien i ”dvale” og forlænger holdbarheden.
Læs mere om olivenproduktion i Andalusien her.
Dette er Lasolana2:
- 100% ØKOLOGISK PRODUKT – Certificeret af CAAE.
- Har fået retten til at markedsføre sig som ”SUND MAD” (Alimento Saludable) og som 100% vegansk.
- NÆNSOM INDSAMLING: De samler kun de oliven, der er på træet, og kasserer alle de faldne til jorden.
- BEGRÆNSET PRODUKTION: Deres produktion er meget lille, og de nummererer deres flasker
- KOLD EXTRAKTION sikrer de sundhedsfremmende egenskaber i fremstillingsprocessen.
- HØJT INDHOLD AF ANTIOXIDANTER Certificeret af University of Córdoba
- BALANCERET SMAG Ekstra Jomfruolivenolie med mellemhøj intensitet frugtagtig, bitter og krydret.
- 37 INTERNATIONALE PRISER til smagen, kvaliteten, præsentationen og kultiveringsmåden.
Eksklusiv og kun i begrænset antal
Picual-oliven plukkes tidligt og manuelt og aftappes i begrænsede og nummererede udgaver efter presning.
Med olivenolie fra LaSolana2 har du et eksklusivt produkt, der tager dine retter op på et højere niveau.
Den eksporteres til ganske få lande i verden, heriblandt Saudi Arabien. Lasolana2 er en af de foretrukne olier hos kongefamilien i Saudi Arabien.
Derudover er det en af kokken Paolo Saris favoritter til ELSA-restauranten, den eneste 100 % økologiske restaurant i verden, som ligger i Monte Carlo og tilhører forretningsgruppen Casino de Monaco.
Hvor ligger Lasolana2 olivenlundene?
Campo Cisnares er et plateau nord for provinsen Almería og i den sydøstlige del af den iberiske halvø (Spanien og Portugal), mellem Sierra de las Estancias (mod syd) og Sierra de María (mod nord). Det udgør en del af kommunerne Oria og Chirivel, den første tilhører Almanzora-regionen og den anden region Velez-regionen. Plantagen ligger midt i marken i Oria kommune i en højde af 1100 meter over havets overflade.
Klimaet i dette område er ekstraordinært og kan ikke findes andre steder i Europa.
Det er en mellemting mellem Middelhavsklimaet og det kontinentale klima, der grundlæggende er kendetegnet ved kolde og ikke meget regnfulde vintre og somre med høje temperaturer om dagen, og stærk nedkøling om natten.
Dette klima betyder, at blomstringen af disse oliventræer sker mindst et par måneder senere end i de fleste olivendyrkningsområder. Dette sker i slutningen af juni og første halvdel af juli – de allervarmeste måneder. Dette reducerer antallet af frugter og deraf reduceret produktionsmængde. Forsinkelsen i dannelsen af frugten afspejles også i modningen, så når de høster, har denne frugt endnu ikke afsluttet sin modningsproces.
Interessante fakta, som adskiller Lasolana2 fra mange andre
At høste oliven lige før deres fuldstændige modning bevirker, at den frugtagtige smag af den opnåede olie er meget mere udtalt og fremhæver olivenoliens organoleptiske og sortmæssige egenskaber meget bedre.
Oliventræerne blev plantet i februar 1998 i en jorddybde på 75 cm, hvorpå hele træets rodsystem strækker sig.
Antallet af plantede oliventræer beløber sig til 1097 og udgør et areal på 5 hektar. Da de valgte placeringen og sorten var det på grund af dens større modstandsdygtighed over for kolde perioder, kvalitet og modstandsdygtighed over for harskning af olien.
Gode grunde til at vælge Lasolana2 Ekstra Jomfruolivenolie
- Denne olie er 100% Picual, og der produceres kun 3000 liter pr. år. Du får således en af de mest eksklusive olivenolier på markedet.
- Plantagen ligger i en højde af 1100 meter over havets overflade. Øvrige oliventræsplantager ligger omkring 800 meter over havoverfladen. Det anderledes klima i højden giver sundere planter, men mindre udbytte.
- Økologisk dyrkning, hvor der ikke anvendes nogen for kemisk behandling. Kun naturlig gødning og utøjsbekæmpelse. Dette giver mindst mulig påvirkning af frugtens naturlige smag og sundhed.
- Der høstes tidligt – lige inden modning. Dette giver den frugtagtige og let bitre smag og fremhæver Picual-sortens karakteristiske organoleptiske og sundhedsmæssige egenskaber.
- Frugten rystes mekanisk af træet (vibrerende traktor), og kun de friske oliven direkte fra træet indsamles og sendes til olivenmøllen. Der samles ikke oliven op fra jorden, da disse kan være beskadiget og give en ringere kvalitet.
- På olivenmøllen udvindes olien ved kold ekstraktion – 22 grader. Herved opnås olier af suveræn kvalitet med en højere kvalitet, højere koncentration af polyfenoler og bedre beskyttelse mod oxidering/iltning, som kan forårsage harskhed.
- Filtreres straks efter pres for at bevare smag, duft og egenskaber.
- Olien opbevares på deres gamle gård i lokaler med 70 cm tykke stenvægge, som giver en gennemsnitstemperatur på 11 grader fra november til maj. Dette sætter olien i en slags dvale.
- De nummererede flasker er fremstillet i sort glas med forseglet kapsel. Dette beskytter olien mod lys og ilt.
- De sælger kun olie fra egen avl, og følger produktet hele vejen fra høst til forsendelse. Dette er muligt, fordi vi producerer så små mængder.
- At pris og kvalitet hænger sammen, vil du helt sikkert give os ret i, når du smager olien.
- Den vigtige og omhyggelige forarbejdning overvåges omhyggeligt af ejeren
- Olivenhøsten udføres praktisk taget manuelt, hvormed man kun samler frugterne på træet, idet man kassererer alle dem, der er faldet til jorden, enten på grund af vindens indvirkning eller på grund af deres tidlige modning. Med denne opsamlingsmetode ankommer alle oliven fejlfrie og sunde til olivenmøllen. Opsamlingstiden for deres oliven er mindre end 20 timer. Om natten er temperaturen altid under 10 ° C, idet den males den næste dag, så der ikke går mere end 48 timer fra høst til formaling og med alle frugterne sunde og velbevarede. De høster normalt oliven mellem midten af oktober og højst den første uge i november lige inden oliven når modenhed. Med dette opnås grundlæggende, at den olie, der fås fra disse oliven, bevarer sine grønne frugtagtige egenskaber, der er unik for denne plantage, og adskiller den fra de andre olier af sin type.
- Denne olivenolie laves i en af de bedste oliemøller i Spanien – på Rafael Alonso Aguilera oliemøllen (Oro del Desierto), hvor den deponeres i 220-liters tromler. Derfra transporteres den til Lasolanas faciliteter. Når olien er ankommet til deres faciliteter, overføres den fra transporttromlerne til tanke i rustfrit stål. Der udføres en let filtrering med cellulosefiltre for at fjerne fugtigheden, som den kan bære, og de små partikler af olivenskind og sten, der har formået at passere sigten i produktionsprocessen. På denne måde forbliver denne Ekstra jomfruolivenolie ren og beskyttet mod luft for at forhindre oxidation og forlænge dens fremragende sensoriske kvaliteter i længere tid.
- Olien opbevares i gårdens bygninger, som har 70 centimeter tykke vægge, den yderste del af den mozarabiske konstruktionsvæg er lavet med 50 centimeter tykt presset ler og indeni en anden væg af cementbelagt keramisk mursten, hvilket sikrer den gennemsnitlige temperatur i dette rum fra november til maj måned på 11 ° C og maksimalt 22 ° C i de varmeste sommermåneder. Ved 11 ºC er olien i flydende tilstand, men meget tæt uden at blive fast, så de oprindelige produktionsegenskaber forbliver praktisk talt uændrede. Det betyder, at vi kan nyde den frugtagtige smag og den første grønne farve i længere tid. Frisklavet har denne olie et udseende svarende til kiwijuice. Målet er på måde at opnå at deres olivenolie når vores kunder i sin mest naturlige tilstand, og at de således kan sætte pris på dens organoleptiske og differentierende egenskaber i længere tid.
Internationale priser for ekstra jomfruolivenolie
Da der kun produceres små mængder, er der ikke kapacitet til at deltage i alle konkurrencer. Disse er udvalgt med omhu og anset som de vigtigste i verden:
Prestigio Oro 2013 en Terraolivo en Jerusalen (Israel)
Prestigio Oro 2013 en Olivinus Mendoza (Argentina)
Medalla de Oro 2013 en Olivejapan Tokyo (Japón)
Medalla de Oro 2013 en New York Olive Oil Competition (EEUU)
Producto Gourmet 2013 en AVPA París (Francia)
Incluido en la Guía Flos Olei 2014 de Roma de los 500 mejores AOVE´s.
Medalla de Plata 2014 en New York Olive Oil Competition (EEUU)
Medalla de Oro 2014 en Terraolivo en Jerusalen (Israel)
Medalla de Plata 2014 en Olivejapan Tokyo (Japón)
Prestigio Oro 2014 en Olivinus Mendoza (Argentina)
Mención especial al diseño 2014 en Olivinus Mendoza (Argentina)
Producto Gourmet 2014 en AVPA París (Francia)
Dos Estrellas de Oro 2014 en iTQi en Bruselas (Bélgica)
Gran Prestigio Oro 2015 en Incluido en la Guía “Salud y Deleite” 2015 en Martos – Jaén
Incluido en la Guia Flos Olei 2015 de Roma de los 500 mejores AOVE´s.
Gran Prestigio Oro 2015 en Olivinus Mendoza (Argentina)
Medalla de Plata 2015 en AVPA París (Francia)
Incluido en la Guía “Salud y Deleite” 2015 en Martos – Jaén
Incluido en la Guia Flos Olei 2015 de Roma de los 500 mejores AOVE´s.
Medalla de Oro 2016 en Terraolivo de Jerusalen (Israel)
Medalla de Bronce 2016 en The Health & Food en Olimpia (Grecia)
Medalla de Bronce 2016 en LAEVOO Los Angeles (EEUU)
Incluido en la Guía “Salud y Deleite” 2016 en Martos – Jaén
Incluido en la Guia Flos Olei 2016 de Roma de los 500 mejores AOVE´s.
Incluido en la Guía Iberoleum 2016 en Jaén
Prestigio Oro 2017 en Terraolivo de Jerusalen (Israel)
Mejor Packaging 2017 en Terraolivo de Jerusalén (Israel)
Medala de Plata 2017 Olivejapan Tokyo (Japón)
Producto Gourmet 2017 en AVPA París (Francia)
Incluido en la Guía “Salud y Deleite” 2017 en Martos – Jaén
Incluido en la Guía Iberoleum 2017 en Jaén
Medalla de Bronce 2017 en The Health & Food en Málaga
Medalla de Bronce Mejor AOVE Saludable del mundo 2017 en Málaga
Lasolana2 certifikater
Lasolana2 er en del af SIQEV – QV Extra! International
Qv Ekstra! Internacional er en privat nonprofitorganisation, hvis formål er at fremme konkurrenceevnen hos ekstra jomfru olivenolieproducenter, fremme kvalitetskulturen blandt sine medlemmer og gøre den kendt for den endelige forbruger.
Det er avancerede olier, rige, frugtagtige, kraftfulde og med en enestående kvalitet. En ekstra jomfruolivenolie, som overrasker forbrugeren, når flasken åbnes og frigør den frugtagtige aroma.
QvExtra! blev dannet i begyndelsen af 2013 som et resultat af 15 spanske producenters arbejde, overbevist om behovet for at promovere ekstra jomfruolivenolie på nationalt og internationalt niveau. Der er i øjeblikket 44 partnere fra forskellige lande og kontinenter: 40 fra Spanien, 1 fra Tyrkiet, 1 fra Jordan og 1 fra Uruguay.
Partnerne til QV Extra! Internationals ønske er, at når forbrugeren åbner en af deres flasker, så opfatter alle de dufte og noter, der minder ham om artiskokker, friske mandler, kamilleblomst, citrusfrugter, eukalyptus, vilde blomster, brombær, hindbær eller blåbær udover: græs, figenblade, grøn peber eller tomat, blandt mange andre nuancer. Man ønsker at denne oplevelse bliver så god, at du får svært ved at glemme den.
SIQEV-mærket er tildelt af QvExtra! International. Det garanterer forbrugeren, at det er en ekstra jomfruolivenolie af højeste kvalitet gennem hele dens levetid.
Disse standarder og kemiske og sensoriske krav er de strengeste på markedet med hensyn til kvalitet i ekstra jomfruolivenolie.
Lasolana2 er certificeret økologisk og som sund og vegansk mad.