Picual – den mest udbredte olivensort i Spanien

Picual-oliven er den mest almindelige i Spanien. Her består 50% af olivenlundene af denne art. På verdensplan er dette 20%. I Spanien dyrkes Picual-oliven hovedsageligt i Andalusien, især i provinsen Jaén. Sorten er kendetegnet ved en høj grad af modstandskraft og producerer store, aflange oliven med en fedtprocent på op til 27%.

Olivenolie fra Picual-oliven er kraftig og frugtagtig med aromaer af græs, grønne urter, tomat og figen og noter af mandler, grønt æble og frisk træ. Ikke underligt, at olie fra denne oliven er meget populær hos både producent og forbruger. Den høje koncentration af antioxidanter og polyphenol sikrer en afbalanceret, sund olivenolie.

De mest markante egenskaber ved Picual-olie sammenlignet med andre sorter er dens bitterhed, og hvis olien er ung, er den også krydret. Høstes den tidligt, byder den på en mangfoldighed af urteagtige aromaer, såsom græs, figen og tomat.

Læs mere om olivenproduktion i Andalusien her.

Hvad gør denne Picual til noget helt særligt?

La Solana2 er 100% økologisk. Den har noter af artiskokker og friske mandler, blandt mange andre nuancer. Du vil opleve en smag og en duft, som er helt anderledes end andre olivenolier.

Denne Picual jomfruolivenolie markedsføres i de bedste delikatesseforretninger og restauranter i Spanien – blandt andet verdens eneste 100% økologiske restaurant. 

Lasolana2 er unik på markedet, fordi der ikke er nogen anden produktion med de samme egenskaber: I El Campo Cisnares er der ikke andre olivenplantager end denne. Mikroklimaet i dette område er meget forskelligt fra resten af ​​olivenplantagerne, både på grund af plantagernes højde og på grund af de meteorologiske og regnfulde forhold. 

Olien af ​​sorten Picual har en stærk personlighed og præsenterer specifikke sensoriske nuancer, der gør den let identificerbar blandt alle monovarietale olier. Dens fremragende sammensætning af fedtsyrer sammen med sit høje indhold af naturlige antioxidanter, polyfenoler og essentielle tocophroler gør Picual-olien meget stabil og mest modstandsdygtig over for harskhed. 

Olien skiller sig ud blandt alle for sin specielle smaragdgrønne farve, en sikker garanti for dens høje indhold af antioxidanter. Dens bitterhed og krydrede smag er meget afbalanceret, som kun opnås af de fremragende oliemøllemestre, der fremstiller det. Det er en ekstra jomfruolivenolie for kendere. 

Smag friskheden og sundheden

Er du ikke vant til at spise olivenolie, vil den markante smag måske overraske dig, men giv den chancen og lær den at kende lidt ad gangen.

En vigtig egenskab ved Picual er dens høje indhold af fedtsyrer (enkeltumættet), som kan være helt op til  80%. Dette sammen med sit lave indhold af flerumættede fedtsyrer, gør Picual olivenolie til en af ​​de mest modstandsdygtige olivenolier overfor oxidation og harskning. 

Picual olivenolie er den bedst egnede til brug ved høj temperatur i madlavningen, da den opretholder sine egenskaber op til høje temperaturer.

Læs mere om Lasolana2 her.