Økologisk spansk vineddike
Denne vinaigre/vineddike kommer fra samme leverandør som vores økologiske ekstra jomfruolivenolie, Lasolana2. Det garanterer dig høj kvalitet og perfekt match med olierne, når du skal lave f.eks. en olie- & eddikedressing (vinaigrette).
HVAD ER VINAGRE?
Vineddike eller vinagre de vino (som er det samme), er ganske enkelt eddike lavet på vin, tilsat eddikesyrebakterier for modning.
Husmødre i Spanien havde, og nogle har stadig, en grundstamme, vi kan sammenligne med surdej, som bruges hver gang, der skal laves ny vineddike. De såkaldte “madres” eller eddikemødre bruges generationer igennem for at lave den helt unikke vineddike.
HVAD ER EN EDDIKEMOR?
Denne vineddike er lavet på 20 år gammel “eddikemor” i en naturlig proces uden tilsætning af konservering eller andre tilsætningsstoffer.
Eddikemor er en hinde af eddikesyrebakterier, der dannes på væskeoverfladen – i dette tilfælde vin – når upasteuriseret, forgæret frugtsaft eller vin henstår et stykke tid.
Eddikesyrebakterierne, som findes overalt i luften, oxiderer/ilter alkoholen til eddikesyren, når alkoholindholdet i væsken er under ca. 10%.
VAREDEKLARATION
Indhold: Økologisk vineddike. Ingen tilsætning. Ingen konservering.
Oprindelse: Almería i Andalusien, Spanien
NÆRINGSINDHOLD:
Energi: 23,62 kcal/102,21.
Fedt: 0,01g
Kulhydrater 0,17g
Protein 0,20g
Salt 0,1g.
Mineraler
Mængde (mg) – anbefalet dagligt indtag(%)
Natrium 8 – 0,5%
Calcium 6 – 0,5%
Jern 0,5 – 6,3%
Magnesium 0 – 0%
Fosfor 8 – 1,1%
Kalium 39 -2%