100% vegansk – 100% økologisk
Høsten 22/23
Økologisk Picual – koldpresset ekstra jomfruolivenolie
FLOT GAVEÆSKE
RESPEKT FOR MILJØET
Lasolana2 er en lille familievirksomhed, der driver økologisk landbrugsbedrift.
Produktionen af denne olie er baseret på optimal dyrkning af naturressourcer uden brug af syntetiske kemikalier eller genetisk modificerede organismer. I Lasolana2 bruger de organisk gødning og minimal jordbearbejdning på en sådan måde, at de hjælper med at opretholde jordfloraen og faunaen. Dette hjælper med at reducere jorderosion og undgå forurening af grundvand.
Det er et produkt fremstillet direkte fra økologiske oliventræer. Ingen blandinger, ingen tilsætningsstoffer og 100% naturlig. Således bevares alle de gavnlige egenskaber.
Køber du denne olie, bidrager du til en mere bæredygtig produktion. Læs mere om økologisk produktion her.
KVALITET FRA START TIL SLUT
Næsten hele produktionsprocessen udføres af familien og det giver sikkerhed for den vigtige kvalitetsstyring i alle led. Læs mere om Lasolana2 her.
Derudover er bæredygtighed bevist i alle faser af olieudvindingsprocessen:
✅ Akkreditering af dyrkningen med organisk dyrkningsattest.
✅ Udarbejdelse i olivenmølle certificeret som økologisk producent.
✅ Økologisk certificering af lille og håndværksmæssig emballeringsmaskine.
EKSKLUSIV OLIE FOR DEN BEVIDSTE FORBRUGER
Der produceres kun en mindre mængde hvert år af denne oliven – fra 5 ha i Andalusien – og udbyttet er på mellem 3000 og 4000 liter pr. høst. Dette er en eksklusiv olie, som kun forhandles gennem udvalgte forhandlere i Danmark, Holland og Saudiarabien. Vi er stolte og beærede over at have fået lov at få forhandlingen i Danmark og Norden.
Denne ekstra jomfruolivenolie er fremstillet udelukkende af olivensorten Picual. Høstet tidligt i november og presset straks efter for at bevare den karakteristiske aromatiske grønne duft og smag af friskslået græs.
OM OLIVENHØSTEN NOVEMBER 22
Crístobal fra LaSolana2 fortæller:
“Den vegetative cyklus i denne høst er blevet påvirket af et meget regnfuldt forår, efterfulgt af en ekstrem tørke, uden en dråbe regn gennem hele produktionscyklussen. På trods af dette og den manglende vandforsyning i september måned til opfedning af oliven – men takket være de regenerative landbrugsteknikker til jordforbedring og -berigelse, som vi anvender på vores gård – har vi været i stand til at få en høst af meget sunde oliven. De er blevet godt behandlet under deres høst og velbearbejdet af vores ekspert på oliemøllen, og det har givet denne naturlige olivensaft, unik og ren, med fremragende kvaliteter.
I munden skiller dens kraftfulde smag sig ud med dens frugtagtige, bitre og krydrede egenskaber med mellemhøj intensitet.
Dens markerede grønne profil bringer friskhed til helheden, mens den høje vedholdenhed af dens nuancer minder om olivenblade, grøn mandel og artiskok.
På næsen skiller dens friskhed sig ud, med grønne karakteristika og tilstedeværelsen af aromaer og nuancer, der minder om afklippet græs og tomat.
En hel eksplosion af behagelige aromaer i din næse”.
Varedeklaration:
Certificeret Koldpresset økologisk ekstra jomfruolivenolie i gaveæske.
Olie fremstillet udelukkende fra økologiske oliven ved mekaniske procedurer, og som ikke har haft nogen anden behandling end dekantering, centrifugering og filtrering. Kold ekstraktion.
Dyrket og produceret af: LaSolana2, Almería, Spanien. Økologisk landbrug certificeret af EU og den autonome region Andalusien.
Næringsværdi 100 g:
Energi 3959 kJ / 963 Kcal
Fedt: 100 gram
– Heraf mættede fedtsyrer: 14,3 gram
– Heraf enkeltumættede fedtsyrer: 81,6gram
– Heraf flerumættede fedtsyrer: 4,1 gram
Protein: 0 gram
Kulhydrat: 0 gram
– Heraf sukkerarter: 0 gram
Syregrad: 0,16
Bedst før – og god efter: Nov. 2024. Skru låget godt på efter brug, så du begrænser iltningen.
Opbevaring: Mørkt og køligt. Ikke i nærheden af stærktlugtende madvarer eller ved varmekilder. Anbefalet temperaturer: 12-22°, f.eks. i et køkkenskab.
Øvrige kendetegn:
Farve: Smaragdgrøn
Aroma: Friskslået græs, olivenblade, tomat.
Smagsnoter: Noter af artiskok, grøn mandel, olivenblade.
Anvendelse: Ideel til salater, dressinger, brød, og som det sidste “touch” på rødt kød, ovnbagte grøntsager og fisk. Se lynguide til olivenolie her.
CERTIFICERET EKSTRA JOMFRUOLIVENOLIE
Lasolana2 ekstra jomfruolivenolie har dokumentationen i orden. Der foreligger grundig dokumentation fra en række instanser i EU for denne olies høje kvalitet og ikke mindst sundhedsmæssige værdi. Så vi kan med god samvittighed sige, at denne olivenolie bør være en del af din daglige sunde kost.
Fra certificering/analyse af EFSA (European Food Safety Authority)
“Det daglige forbrug af 20 gram af den analyserede olie tilvejebringer 13,7 mg hydroxytyrosol, tyrosolidderivater, en mængde 4 gange højere end den, der er fastlagt i Den Europæiske Unions direktiv 432/2012 (5 mg daglig indtagelse) baseret på sund erklæring fra Det Europæiske Fødevaresikkerhedsagentur . (EFSA). Derfor tilvejebringer forbruget af denne olie i den angivne mængde de gavnlige virkninger, der afspejles i nævnte erklæring, blandt hvilke beskyttelsen af blodlipider mod oxidation skiller sig ud.”